Google Trends: 8 hónapos csúcson az érdeklődés

spot_img

Az utóbb egy-két napban megszaporodtak a kriptós médiában a “csúcson az érdeklődés” cikkek, ezért gyorsan utánajártunk mi is a témának és igyekszünk röviden árnyalni a képen.

Bitcoin és kriptopénzek iránti globális érdeklődést leggyorsabban a Google Trends szolgáltatással tudjuk ellenőrizni. A felület globálisan vagy országokra bontva mutatja egyes Google keresési kulcsszavak gyakoriságát, heti bontásban. A “bitcoin” keresések tekintetében természetesen a tavaly decemberi hype csúcspontján, december 17-23. között volt a legtöbb keresés. Konkrét számokkal nem szolgál a Google, csupán arányokkal tudunk dolgozni. Egészen addig ezen hét marad a 100-as pozícióban, amíg egyszer a globális “bitcoin” keresések száma végre túl nem szárnyalja az akkor mért értéket.

Google Trends “bitcoin” keresések világszerte

A nagy szám most az, hogy a csúcs érdeklődés 17%-ára ugrott a keresések száma a témában. Kevésnek tűnik, de való igaz, hogy április első hete óta ez a legmagasabb érték. Magában az, hogy bitcoinra kerestek, még mindig nem mond sokat, hiszen sok kommentelő és reddit hozzászóló is arra tippelt, hogy csak a nagy zuhanás és a pillanatnyi alj elérésének következtében az emberek csak simán meg akarják tudni, hogy mennyi az árfolyam, erre pedig nem mindenki automatikusan a coinmarketcapet nyitja meg.

A feltételezés igaz, a Kapcsolódó lekérdezések panelt Legnépszerűbbre állítva láthatjuk mennyiség szerint rendezve, hogy magasan a bitcoin price (árfolyam) szavakra volt a legtöbb keresés.

Az árfolyamok és a befektetési kedv visszatértének valódi fokmérője inkább a buy bitcoin (vásárlás) keresések száma lehet, amely jelen pillanatban az árfolyamot kutató keresések számának mindössze 9%-án áll. Amennyiben a vásárlási infót célzó keresések száma jelentős mértékben emelkedésnek indul, párhuzamosan az árfolyamokra vonatkozóakkal, már nagyobb biztonsággal jelenthetjük ki, hogy újra a piac emelkedő szakaszába lépünk.

Tapasztalatunk szerint az érdeklődés megugrása az árfolyamok stabil emelkedésének a következménye, nem pedig fordítva.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img