Újra bajban a legnagyobb bányászvállalat

spot_img

Kaliforniában keresetet nyújtottak be a Bitmain bányászóriás ellen. A Los Angeles-i lakos, Gor Gevorkyan szerint az általa Januárban vásárolt Bitmain bányászgépek nem neki, hanem az Antpoolnak bányásztak. A fickó szerint a gépek teljes konfigurálása jelentős mennyiségű időbe került, ami alatt a gépek nem neki, hanem a poolnak bányásznak.

Mivel a Bitmain ellen már csak abban a kaliforniai illetékességben több mint 100 sértett nyújtott be keresetet, az ügyet class action lawsuit-ként, vagyis csoportos polgári peres eljárásban bonyolítják majd le. Jelenleg 5 millió dolláros kártérítésre köteleznék a pekingi bányászvállalatot, mivel vélhetően kb. 100.000 amerikai állampolgárnak okozott károkat.

A CoinDesk-nek adott válaszában a Bitmain tagadta, hogy bármilyen hasonló tevékenységet végzett volna a vásárlók gépeivel.

Nehéz időszakot él a Bitmain és közel sincs vége: nem csak a zuhanó árak miatt csökkentek drasztikusan az eladások, de az Egyesült Államok szankciói a Bitmain piacának felét is elvitték.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img