A svájci bankokat érintheti igazán rosszul a blokklánc forradalom

spot_img

Számos területen hozhat komoly változást a blokklánc, a gyógyszeripartól kezdve a bűnüldözésen át egészen a mezőgazdaságig. Egyetlen ipart sem érinthet azonban olyan fájdalmasan a térnyerése, mint a bankszektort, a központi szereplő kivonása mindenhol komoly érvágás lehet, az évszazados múltú bankoknak ez különösen kellemetlen.

A bankiparon belül van egy kitüntett szereplő, ez nem más mint a szigorúan kezelt banktitok intézményéről és egyéb, ügyfélbarát szolgáltatásairól hires Svájc.

Azért lehet a nyugat-európai ország bankjainak fájdalmas a blokklánc elterjedése, mert bevételeik felét jutalékokból és tranzakciós dijakból érik el, pontosan abból, amiben az új technológia összehasonlithatatlanul kedvezőbb feltételeket nyújt. Nem a kriptofanatikusok táborából érkezik a fenti gondolat, hanem a Moodys nemzetközi kockázatelemző háza tájáról.

Arról nem is beszélve, hogy a ma még akár hosszú napokat is felemésztő nemzetközi tranzakciók időtartamát csupán másodpercekre csökkenti az innováció, szintén egy olyan vonatkozás, mely kellemetlenül érintheti a tradiconális pénzügyi szolgáltatókat.

Nem kell azonban féltenünk a scájciakat, tisztán látják a helyzetet, éppen ezért kifejezetten támogatólag viszonyulnak a kriptopénzek világához. A magyar fülnek humoros Zug régióból “blokklánc völgyet” alakitottak ki, a világ blokklánc startupjait kedvező feltételekkel igyekeznek magukhoz édesgetni.

Ha szeretnél elkezdeni kriptopénzekkel kereskedni, mi a Binance rendszerét ajánjuk.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img