NeoFS: Elosztott tárolási megoldás készül a NEO ökoszisztéma támogatására

spot_img

Utoljára augusztusban számoltunk be NEO ökoszisztémával kapcsolatos újdonságokról, most azonban felkeltette a figyelmünket a Neo File Systemmel (NeoFS) kapcsolatos bejelentés. A NEO és a NEO St. Petersburg Competence Center (NSPCC) fejlesztői közös projektben készítik a Dropbox és Amazon Web Services babérjaira törő, decentralizált adatárolási megoldásukat, melyet a NEO-ra fejlesztett privát és publikus dAppok (decentralizált alkalmazások) fognak tudni használni.

A szolgáltatás értékajánlatának lényege a kriptós körökben már csöppet elcsépeltnek számító, “visszaadjuk a felhasználóknak az irányítást saját adataik kezelése felett” és a fejlesztők olyan egyszerűen tudják majd használni, mint a Dropboxot vagy az Amazon S3-at. Bemutatkozó videójuk szerint, röviden összefoglalva, azért van erre az egészre szükség, hogy ne a nagy cégek birtokolják az adatainkat:

A fejlesztést a City of Zion fejlesztőcsapat egy része és a fent említett NSPCC orosz szakemberei végzik, a projekt az ökoszisztéma másik sarokköve lesz a decentralizált Neon Exchange mellett. A fejlesztők között a Dell, Samsung, WhatsApp és Yandex berkeiben tapasztalatott szerzett embereket is találunk.

A platform fejlesztése októberben kezdődött, béta tesztet 2019 harmadik negyedévben terveznek. A kriptoszférában is találunk vetélytársakat: a Filecoin és Storj is hasonlón dolgozik, nekik az ICO óta nem sikerült áttörést elérniük. A NeoFS-nek annyival könnyebb dolga lehet, hogy a Neo blokkláncot használó projektek számára kézenfekvő lesz a használata, így attól nem kell félniük, hogy a kutya nem fogja használni a terméküket.

Tárhely vásárlására GAS tokennel nyílik majd lehetőség, így a projekt sikere a NEO/GAS párra is vásárlói nyomást gyakorolhat. Ez egyébként rá is férne az árfolyamokra, hiszen az év végi lavina után a NEO árfolyama a mindenkori csúcsról közel 96%-os mínuszban jár:

NEO/USD a Binance árfolyamai alaján. Forrás: Tradingview

A legutóbbi alj elérése óta a teljes piachoz hasonlóan egyensúly alakult ki a vevők és eladók között, a piac irányát a BTC mozgása fogja meghatározni a következő időszakban is. A NEO a mostanihoz hasonló pozitív hírek ellenére sem tud a bitcointól függetlenül mozogni, így iránymutatásért a BTCUSD párt ki- vagy letörését kell figyelnünk. Sokunk kedvenc Ethereum-vetélytárs projektjének tokenjeit (NEO és GAS) a Binance tőzsdén érheted el.

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img