A Nagy Bitcoin Összeesküvés

spot_img

Az amerikai FOX News csatorna műsorvezetője, Glen Beck készítette el azt a 80 perces anyagot, melynek címe: A Nagy Bitcoin Összeesküvés. A teljes adást az alábbi videóra klikkelve tekinthetitek meg. Mi a 41-47. perc közötti részben elhangzottakat emeltük ki kedvcsinálóként.

https://www.youtube.com/watch?v=i_qmYTKN3Rs

“2017 szeptember 2-án Jamie Dimon (a JPMorgan, az USA legnagyobb bankjának igazgatója) azt mondta, hogy a bitcoin egy átverés és azonnal kirúgná bármelyik alkalmazottját, ha rájönne hogy bitcoinnal kereskedik. A bitcoin ezt követően 24%-ot esett.

Ha Jamie Dimon megszólal, az emberek odafigyelnek rá.

Még azon a hétvégén kiderült, hogy azokon az európai tőzsdéken ahol lehetőség van a bitcoinnal történő kereskedésre, a JPMorgan volt a legnagyobb vásárló. Miközben másokat le akart beszélni róla, a bank aminek ő az igazgatója nagy tételben vásárolt. Etikátlan dolog, de akár hiszed akár nem, nem törvényellenes.

Nézzünk egy másik példát. Soros György 2018. január 24-én azt mondta, hogy a bitcoin egy buborék és senkinek sem javasolja, hogy ebbe fektesse a pénzét. Az egyébként is már zuhanó árfolyamok miatt a kijelentése olyan volt, mintha olajat öntött volna az égő tűzre. A bitcoin további 44%-ot zuhant, de áprilisban kiderült, hogy a saját 26 milliárd dolláros befektetési alapja számára jóváhagyta a kriptopénz vásárlást.

Goldman Sachs, február 7: “minden kriptopénz értéke nullára fog visszaesni”. Az ár 27%-ot esett, majd április végén bejelentették, hogy saját kriptopénz kereskedő platformot hoznak létre és 400 millió dollárért megvásároltak egy már létező kriptopénz tőzsdét (Poloniex) is.

Christine Lagarde, az IMF vezetője korábban azt hangoztatta, hogy a központi bankoknak egységesen kellene fellépniük a kriptopénzek ellen. Hallottál már olyat, hogy azt kérte volna, hogy az összes központi bank fogjon össze a fegyverkereskedők, a drogkereskedők, vagy az embercsempészek ellen? Nem. De ez ellen az új eszközosztály ellen, valamiért mégis közösen kellene fellépni? 

Steven Cohen, a világ szerintem jelenlegi legjobb befektetője. 14 milliárd dollárja van és bitcoint vásárolt 7500 dollárért. Marc Lasry, ugyancsak milliárdos és a vagyonának 1%-át bitcoinba fektette, szintén 7500 dolláron. Andreseen Horowitz, aki a Facebook, Skype, Airbnb és Coinbase korai befektetője volt, nemrégiben indított egy 300 millió dolláros kriptopénz alapot. Wallington Capital, 1000 milliárd dollárnál is több pénzt kezelnek és belépnek a kripto szférába. Susquehanna, a világ egyik legnagyobb forgalmat bonyolító kereskedő cége bitcoin és ethereum kereskedő szolgáltatást vezetett be. A Goldman Sachs új igazgatója, David Solomon a Wall Street legkriptofanatikusabb embere.

A BlackRock, a világ legnagyobb befektetés kezelője szintén a belépést tervezi, miközben az igazgatójuk szerint a bitcoin kizárólag pénzmosásra és drogok vásárlására jó.

A narratíva az, hogy a bitcoin egy scam és a világ legnagyobb bankjai és pénzügyi szervei sohasem ismernék el a létezését. De ha valóban ez a történelem legnagyobb átverése, akkor miért akar mindenki a részese lenni?”

Ha szeretnél bitcoint vásárolni, azt a Coinbase oldalán is megteheted, ahol a jelek szerint hamarosan a PayPal-os vásárlás lehetőségét is bevezethetik.

Jutalékmentes kifizetés Coinbase-ről PayPal-ra

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img