Az öt legnagyobb kérdés 2019-ben

spot_img

Beköszöntött a december, alig négy hét múlva pedig nyakunkon az új év. 2018 finoman szólva is pokoli év volt a kriptopénzek piacán, az új esztendő pedig nem egy, nem két óriási kérdést tartogat. A lehetséges válaszok jelentősen meghatározhatják a piac alakulását, akár jó, akár rossz, pontosabban még rosszabb irányba. Lássuk, mik lesznek 2019 legfontosabb, meghatározó kérdései!

Bitcoin ETF

A kriptoszféra egyik legfontosabb, sokak által várt (vagy éppen áhított), egyben sokat vitatott kérdése a bitcoin ETF engedélyezés. Sokan ettől várják a következő bull-run megindulását, a döntéshozó nem más, mint az amerikai tőzsde és pénzügyi felügyelet, a SEC.

A jelen állás szerint 2019 elején sem jutunk még el az engedélyezéshez, ez azonban nem jelenti azt, hogy az év során, az első, netán a második felében ne indulhatna el az eszköz bevezetése.

A SEC és az ICO-k

Ismét SEC, nagy kérdés, hogy az új év során hogyan viszonyul majd a hatóság az ICO iparhoz. Melyik elsődleges érmekibocsátások számíthatnak (kellemetlen) kérdésekre? Hogy lesz szabályozva az ICO piac egésze? Mik lesznek ennek a következményei?

Security tokenek

Hogy változik a security tokenek területe, valóban eljuthatunk kézzelfoghatóbb eszközök megjelenéséhez? Fontos kérdés az is, hogy hogyan hat a security tokenek fejlődése a területen megjelenő befektetőkre, a várakozások szerint újabb befektetők bizalmát nyerhetik meg a kriptopénzek számára.

Utility tokenek

Szintén fontos kérdés, hogy hogyan alakul a utility tokenek területe, vajon valóban a mainstream gazdaság részévé válik például a Ripple, esetleg a Tron? Ez azért is kulcs jelentőségű, mert végre bizonyíthatná a piac, hogy a technológiának vannak olyan alkalmazási területei, melyek igenis a hétköznapok részévé válhatnak.

Egy világgazdasági válság lehetősége

Egyre hosszabb ideje, egyre többen hangoztatják, bizony egy újabb, globális gazdasági válság vár ránk. Vannak, akik szerint kisebb súlya és hatása lesz, mint a 2008-as hitelválságnak, mások szerint apokaliptikus hatású lesz, a világgazdaság mélyen húzódó, súlyos problémái kerülnek felszínre.

Annak kapcsán, hogy hogyan hathat egy gazdasági válság a kriptopénzek területére szintén eltérőek a vélemények.

Gyakran hallhatjuk, hogy ennél jobb talán nem is történhetne a piaccal, hiszen mi lehetne jobb menedék, mint a kriptopénzek új területe, a beáramló tőke fel fogja hajtani az árfolyamokat. Új seprű jól seper, kétség sem fér hozzá, ha menekülni kell, akkor ennél jobb “otthont” keresve sem találhatnánk a pénzünknek.

Mások szerint már csak az hiányzik, hogy még egy mindenre kiterjedő válság is a nyakunkba szakadjon, ennél rosszabb talán nem is történhetne a kriptopénzekkel. Hiszen kinek lenne ideje, kedve, racionális oka kriptopénzekkel foglalkozni akkor, amikor égszakadás-földindulás, az emberek inkább kiveszik az ezen a területen kockáztatott tőkéjüket. Meglátjuk, hogy mit hoz 2019, az egészen biztos, hogy a Kripto Akadémia optimizmussal, várakozva tekint a következő évre!

Ha szeretnél elkezdeni kriptopénzekkel kereskedni, mi a Binace rendszerét javasoljuk!

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img