Corda Settler: XRP-t fog használni a bankok privát blokklánca

spot_img

Még márciusban számoltunk be a Ripple és az R3, egy pénzintézeteteket és nagyvállalatokat tömörítő globális konzorcium közötti jogi vitáról. Az R3 szerint, egy korábbi megállapodás értelmében 25 milliárd XRP token vásárlására lettek volna jogosultak, tokenenként $0.0085 áron. A Ripple ára ennek ma több mint 30-szorosát éri (az év elején pedig 300-szorosát érte), ezért a Ripple igazgatója nem akarta teljesíteni a szerződésben foglaltakat.

Szeptemberben végül sikerült megállapodniuk a feleknek, bár annak részleteiről akkor nem adtak ki részletesebb tájékoztatást. Pár órával ezelőtt viszont újabb fejlemény történt az ügyben. Az R3 bejelentette, hogy egy olyan nyílt forráskódú alkalmazással lép a piacra, ami az XRP fizetőrendszerét használja fel az R3 vállalatai közötti globális tranzakciók lebonyolítására.

A Corda Settler (CorDapp) az XRP-n kívül a későbbiekben más kriptopénzeket is támogatni fog és alkalmas lesz a hagyományos tranzakciók kezelésére, vagy akár teljesen különböző rendszerek közötti utalások (fiat – kripto) lebonyolítására is.

A hír bejelentése egybeesett a bitcoin ismételt gyengélkedésével, így az árfolyamban egyelőre még nem jelentkezett a hosszú pereskedés után váratlannak ható együttműködés nyilvánosságra hozatala.

Az XRP jelenleg az ázsiai piacokon a legaktívabb. A 10 legnagyobb forgalmat produkáló tőzsde közé a Binance is csak az utolsó harmadba, (igaz ott két párral) tudott bekerülni. És bár a héten a KuCoinon szinte ingyen lehet XRP-vel kereskedni, a tőzsde mindössze a 152. helyen áll a volumenek rangsorában.

KuCoin: 99%-os kedvezmény az XRP párokon

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img