A YouTube-ot és a PayPal-t is megelőzte a bitcoin vásárlást lehetővé tevő alkalmazás

spot_img

A Twitter igazgatója által indított startup, az okostelefonokat kártyaelfogadó terminállá alakító Square, egy bitcoin vásárlást is lehetővé tevő alkalmazást dobott a piacra. A Cash App néhány nappal ezelőtt, átvette a legnépszerűbb ingyenes alkalmazás helyét az Apple App Store-jában. A pozíciót korábban a YouTube foglalta el.

https://twitter.com/WahWhoWah/status/1071484226950713344

A Square rendkívül népszerű a fiatalabb generációk körében, akik szívesebben használják az ehhez hasonló alkalmazásokat, mint a készpénzt, vagy a hagyományos banki felületeket. Hasonló trendek figyelhetőek meg Dél-Koreában és Kínában is, ahol a KakaoPay és az AliPay mára a hétköznapok részévé vált.

Mivel a Square már eleve rendelkezik a felhasználók banki adataival, a bitcoin vásárlás rajtuk keresztül sokkal egyszerűbb, mint például az ugyancsak népszerű rivális, a Coinbase esetében, ahol ezt megelőzően egy azonosító eljáráson kell keresztül esnie az ügyfeleknek. Hasonló trónfosztás történt a Google Play Store-jában is, ahol a Cash App a pénzügyi alkalmazások listáját eddig vezető PayPal-t előzte meg.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img