Dai stablecoin és MKR a KuCoin tőzsdén

spot_img

Elérhetővé vált a Dai stabilcon és a Maker token a KuCoin felületén. Kapitalizációt tekintve a Maker a legnépszerűbb Ethereum token, szeptember végén mi is beszámoltunk róla, hogy a Szilikon-völgy is érdeklődik a projekt iránt: a neves a16z kockázati tőkealap a MKR tokenek 6%-át vásárolta fel, és kész azokat 10+ évig tartani.

Maker platform célja és létezésének értelme, hogy okos szerződések és a Maker tokent tartó közösség döntéseinek segítségével folyamatosan és automatikusan 1$ körüli értéken tartsa a Dai stabil kriptót, ehhez pedig dollár helyett Ethereumot (ethert) tart letétben. A rendszer nem kötelezően a dollárhoz kapcsolt. A Dai az utóbbi időszak zuhanásai közben is szépen tartotta az 1$ környékét.

Népszerűségének további növekedésére számíthatunk, ahogy egyre több hagyományos tőzsdén is elérhetővé válik. Sokak szerint ez az egyetlen valódi stablecoin, hiszen nincsen szüksége bizonytalan céges, banki háttérre a működéshez, ráadásul a dollár elértéktelenedése esetén bármilyen más eszközhöz is kapcsolható az értéke. A Dai bármilyen Ethereum tárcában tárolható, Ledgerről, MetaMaskról is könnyen kezelhető, így az oasisdex.com vagy a oasis.direct platformokon másodpercek alatt, minimális költséggel váltható Ethereum, Maker és Dai egymásra.

A KuCoin tőzsdével kapcsolatban korábban többen is hangot adtatok pozitív tapasztalataitoknak. A napokban 8 millió dollár körüli (alacsony) napi forgalmat bonyolító tőzsde használata az előforduló likviditási problémák ellenére komoly előnyökkel is jár, ezekről bővebben korábbi bejegyzésünkben olvashatsz:

20 millió dolláros befektetést kapott a KuCoin kriptotőzsde

Maker és Dai bővebben:

Bemutató: Maker és a Dai stablecoin

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img