Hőtérkép mutatja, hogy mikor érdemes bitcoint venni

spot_img

A piac bizonytalanságai ellenére, az ügyes kriptopénz kereskedők rendre szakíthatnak egyet az alacsonyan lógó gyümölcsökből. Ma például a fórumozóink által is kedvelt Waves érett meg a szüretre, ami cikkünk írásának idején, tegnapi árához képest közel 20%-os növekedést ért el.

A különböző kriptopénzek közösségi oldalain pedig egyre többször jön szembe az a vásárlásra buzdító grafikon, amit most a Waves kapcsán is közzétett egy lelkes követő.

A képen a bitcoin bányászok blokkjutalmainak felezési időpontjait tüntették fel, az árfolyamok alakulásának függvényében. Kék színnel magát a csökkenést közvetlenül megelőző időszakot, míg pirossal az újabb 4 éves ciklust megkezdő hónapokat ábrázolták

A Bitcoin algoritmusába már annak létrejöttekor belekódolták a nagyjából 4 évente beköszöntő felezőnapokat. Ezek eljövetelekor, a Bitcoin hálózatát működtető bányászoknak járó bitcoinok száma megfeleződik, így ezt követően már ebből a felére csökkent jutalomból kell kigazdálkodniuk számítógépeik működésének költségeit. 2009-ben, a bitcoin létrejöttekor ez a jutalom még 50 BTC volt, ami 2012-ben 25-re, 2016-ban pedig 12.5 BTC-re csökkent. A következő felezésre valamikor 2020 májusában fog sor kerülni, a legutolsó, huszonegymilliomodik bitcoint pedig valamikor 2140 körül bányászhatják ki, amiért a szerencsés bányász 42 Satoshi-t, vagyis 0.00000042 BTC-t tehet majd zsebre.

Ahhoz hogy megtudjuk, hogy a felezőnapok és bitcoin árfolyamának mélypontjai harmadszor is összefüggésbe hozhatóak-e majd egymással, még másfél évet kell várnunk. Ha úgy gondoljátok, hogy most minden másképpen fog alakulni és a bitcoin 2020-ra már régen a holdon fog csücsülni, vagy éppen ellenkezőleg és további jelentős esést tartotok elképzelhetőnek, az XTB felületén mind a két irányba megtehetitek a tétjeiteket.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img