Novogratz: 2019-ben új csúcsokat döntünk

spot_img

Mike Novogratz, a tradicionális befektetési világban milliárdokat mozgató – és kereső – korábbi katonai helikopter pilóta, jelenleg a Galaxy Digital kriptopénz befektetési alap vezetője szerint 2019 igazán remek év lesz a piacon. A szakember nemrég kifejtette, hogy 2018 nehézségeit magunk mögött hagyva egészen 20 000 USD-ig – és talán még tovább – száguldunk.

Az ok egyszerű, a jó öreg FOMO, de ezúttal nem a háziasszonyok, hanem az intézményi befektetők ki – vagy le – maradástól való félelme lesz a bullrun üzemanyaga – esetleg szénája.

A nagy múltú, intézményi befektetők FOMO-jának kiváltó oka pedig a kriptopénzek előrelépése lesz a mainstream elterjedéshez vezető hosszú úton. Logikusan hangzik, ha egyre többet találkozhatunk valamivel a hétköznapi gazdaságban, akkor okkal hihetünk abban, hogy ideje beszállni, hisz nem egy marginális, hanem egy komoly jelentőségű eszközről van szó.

“2019 első negyedévében eljutunk tízezerhez, majd újabb csúcsok következnek, húszezer vagy még tovább.” –Mike Novogratz

Tény és való, az idei medvepiac vagy ha úgy tetszik “medveroham” ellenére több világhírű egyetem alapítványa is kriptopénz befektetéseket tett, köztük a Yale, a Harvard, Stanford és a Dartmouth is. Azt hihetnénk, hogy nincs nagy súlya ezeknek az intézményeknek, azonban több mint százmilliárd dollárnyi vagyont kezelnek, így mégiscsak komoly szereplőkről van szó.

Bár egyelőre valóban csekély összegű befektetésekről van szó, Novogratz szerint ezek a szervezetek örömmel másolják egymás lépéseit, egyfajta láncreakció fog elindulni, mely hamar elér a professzionális, nagy befektetési alapokhoz is. Megfogalmazása szerint adott a “csordaszellem” ezekben a körökben, így már csak idő kérdése, hogy “gátszakadás” történjen.

“Ugyanolyan FOMO lesz az intézményi befektetők körében, mint annak idején az ingatlanpiac kapcsán.”

Kiemelte a szabályozás kérdéskörét is, mely a csalók elűzésén keresztül csak jót tesz majd a piaccal, tovább hajtva az emelkedést. Némiképp árnyalja Novogratz szavait egy másik jóslata, miszerint idén év végén újra elérjük a 8800-9000 körüli szintet. Az idei évből hátralévő két és fél hét során persze még sok minden történhet.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img