Többen vásárolnának Ripplet, mint bitcoint

spot_img

A Google idén is közzétette a 2018-as év statisztikáit, amiben (az amerikai piacon) két kategóriában is előkelő helyen szerepeltek a kriptopénzek. A “What is…?” , vagyis a “Mi az a…?” lista első helyén a “Mi az a Bitcoin?” végzett, ami viszont ennél sokal érdekesebb, az a “How to…?”, vagyis a “Hogyan…?” kérdésre való keresések idei sorrendje:

  1. Hogyan kell szavazni?
  2. Hogyan kell regisztrálni a szavazásra?
  3. Hogyan kerülhetek be a Mega Millions vetélkedőbe?
  4. Hogyan vehetek Ripplet?
  5. Hogyan kapcsoljam ki az automata frissítéseket?
  6. Hogyan állíthatom vissza a Snapchat régi felületét?
  7. Hogyan vehetek részt a Powerballon?
  8. Hogyan vehetek bitcoint?
  9. Hogyan rögzíthetem a képernyő tartalmát?
  10. Hogyan szerezhetem meg a Boogie Down táncot?

A Ripple vásárlása tehát jelenleg több embert foglalkoztat, mint a bitcoiné. Ez nem csak a listán való helyezés miatt érdekes, hanem azért is, mert a Ripple-t mint kriptopénzt idén XRP-re keresztelték át, hogy ezzel is annak függetlenségét és decentralizáltságát igazolják, ami döntő tényező lehet az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) XRP besorolásáról szóló határozatának meghozatalakor.

Amennyiben az XRP az értékpapír kategóriába kerülne, értékesítésére sokkal szigorúbb szabályok vonatkoznának, ami a legtöbb kriptotőzsde működésében olyan mértékű változtatásokat igényelne, amit azok valószínűleg nem vállalnának és a legtöbben egyszerűen csak eltávolítanák a tokent a kínálatukból.

A Ripple erre irányuló törekvéseire vicces példa a Cointelegraph által készített interjú is, amiben a riporter első mondatában arra hívja fel a figyelmet, hogy a cég női mosdójának ajtaján is feltüntették, hogy a Ripple nem egyenlő az XRP-vel. A keresési eredmények ennek ellenére azt igazolják, hogy az emberek számára a Ripple és az XRP egyelőre még ugyanazt jelenti.

A Ripple-lel kapcsolatos legfrissebb hír, hogy a következő negyedévtől az ő rendszerükön keresztül fogják lebonyolítani, az Egyesült Arab Emírségekben üzemelő, évi 30 milliárd dolláros forgalmat bonyolító UAE Exchange ázsiai piacokkal bonyolított tranzakcióit. A bejelentés óta, az XRP árfolyama 2%-ot emelkedett.

A bitcoin november 14-én esett be a sokáig támaszként szolgáló, $6000-os szint alá. Az XRP ezt követően 45%-ot erősödött a BTC-hez képest, amit egy rövid konszolidációs időszak követett. A napokban érkező pozitív hírek, például a Corda Settler bejelentése, vagy a Coinbase-re történő lehetséges felvétel híre egyelőre még kevés volt az újabb ugrásszerű emelkedéshez. A PCMag riportere nemrégiben erről is megkérdezte a Ripple termékmenedzserét, aki szerint a kriptopiac idei gyengélkedése jót tesz a szektornak, mert megtisztítja azt a káros szereplőktől.

Az árfolyamok növekedése mellett, azok eséséből is profitálhattok, ha a magyar nyelven is elérhető XTB felületén kereskedtek. A tőzsde most egy kockázatmentes demo számla megnyitásával is kipróbálható, amin 1 000 000 Ft játékpénzzel tehetitek próbára tudásotokat. A regisztrációhoz kattintsatok erre a linkre.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img