Bitpay CEO: Öt évre vagyunk a mainstream elterjedtségtől

spot_img

Az amerikai CNBC csatornának adott interjújában Stephen Pair kifejtette, hogy véleménye szerint három, legfeljebb öt éven belül eljutunk a kriptopénzek mainstream, tömeges elterjedtségéhez. Ha valaki, akkor a Bitpay első embere tudja mit beszél ezen a téren, hiszen arról a – piacvezető – szolgáltatásról van szó, mely a kriptopénz elfogadás “plug-and-play” bevezetését teszi lehetővé bármilyen vállalkozás számára.

Egy évvel ezelőtt, amikor közel húszezer dollárnál járt a BTC árfolyama még jóval közelebbinek tűnt az, hogy a – szó szerint – sarki fűszeres is elfogadjon valamilyen kriptopénz termékeiért. Bár a higgadtabb hangok még akkor is tíz évet jelöltek meg, mint az elterjedéshez szükséges időtartam.

A fenti videón látható interjúban Pair hangsúlyozta: könnyen lehet, hogy jóval közelebb vagyunk a mainstream elterjedtséghez, mint hisszük. Természetesen szóba került a bitcoin ETF kérdése is, ennek kapcsán megtudhattuk, hogy szerinte hiba lenne “mindent vagy semmit” alapon viszonyulni a kérdéshez. A széleskörű elterjedés kedvezően hat majd az árfolyamokra, nem kell mindenáron az ETF-re várnunk.

“Korábban tíz évet mondtam, de ma már úgy látom, hogy 3-5 évre vagyunk attól, hogy ha bemegyünk egy étterembe, akkor mindenkinek természetes legyen, hogy elfogadnak blokklánc tranzakciókat.”

Az elmúlt 12 hónap során is nagy előrelépés történt az elfogadóhelyek számában, bár a mostani árfolyamesések ennek a folyamatnak sem tesznek jót. Szóba került az is, hogy Pair szerint a spekuláció mozgatja az árfolyamokat, nem a use-case. A spekulánsok a bitcoin jövőbéli elterjedésére játszanak, az árnak kis részét teszi ki a tényleges használhatóság, az értékteremtés.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img