Közel 10%-os ugrás #2: Profik zárják shortjaikat

spot_img

Nagyon finom kriptós bulvárhír következik a mainstream gazdasági média zászlóshajójának jóvoltából: Az ex-IMF-es közgazdász és kereskedő, a tavaly év végi piaci csúcs szögét short (az árfolyamok esésére játszó) pozíciók indításával fejen találó Mark Dow egy év után tegnap zárta az összes BTC shortját.

Dow itt adott el és vett vissza. Forrás: Bloomberg

Természetesen a Bloomberg az említett médium. A fent linkelt cikkben leírják, hogy a kereskedő többször realizált nyereséget az év során, most pedig nem akarja “tovább facsarni a citromot, és ezen gondolkodni. Ez tűnt a megfelelő időpontnak”. Nem akarja “0-ig lovagolni a trendet”.

Azért sikerült tavaly eltalánia a csúcsot, mert látta a hisztériát, azt, hogy a tömegek úgy vásároltak be a kimaradástól való félelem miatt, hogy nem sokat tudtak az eszközosztályról vagy a technológiáról. A ma reggeli fejleményeket látva Dow jól döntött tegnap, a piac a tegnapi közel tíz százalék után újabb ugrást produkált: Összesen 6 db kriptó van mínuszban a Top100-ból, azok is 2% alatt, minden más 5-10-20% pluszban.

A héten egyébként többször volt szerencsém élőben nézni a Bloomberg adását, a BTC éves lejtmenetének témája többször is előkerül. Érdekes volt látni, hogy a meghívott vendégek közül jónéhányan temették a piacot, jópáran pedig szkeptikusak voltak, az egyik műsorvezető hölgy viszont pontosan azokat a kérdéseket tette fel nekik, amiket mi is feltennénk, főleg a kriptopénzek függetlenségével kapcsolatban.

Ha a mostani emelkedést látva vásárlási terveid vannak, a Dow által is említett hibákat kerülendő, érdemes először képbe kerülnöd a kriptopénzek piacával, a biztonsági, tárolási tudnivalókkal és a kereskedési alapokkal. Az ingyenes Kriptosulival ezt olvasmányos formában, leckénként teheted meg.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img