A Facebook Coin miatt aggódik az USA Szenátusának bankolásért felelős bizottsága

spot_img

A The Committee on Banking, Housing, and Urban Affairs bizottság a bizottsági elnök aláírásával ellátott levélben fordult a Facebook vezérigazgatójához, melyben a bevezetés előtt álló Facebook kriptopénzről, és a főleg a felhasználók személyes és pénzügyi adatainak védelme felől érdeklődnek.

Mark Zuckerberg 2018 tavaszán az akkori adatvédelmi botrányokkal kapcsolatban meg is jelent a bizottság kihallgatásán, ahol órákon keresztül “kínozták” őt a képviselők, sokszor zavaróan felkészületlen, sokszor pedig tűpontos kérdéseikkel.

A mostani levélben részletekbe menő kérdéseket találunk többek között arról, hogy milyen adatokat fog gyűjteni a Facebook az először nemzetközi utalásokat célzó kriptopénzét használókról, megosztja vagy eladja-e ezeket az adatokat, és hogy van-e vagy lesz-e bármilyen infója a felhasználók hitelképességéről. Az USA-ban az állampogárok eladósodottsága a gazdaság egyik legfontosabb mozgatórugója. A hitelezés természetesen a bankok vadászterületének számít, nem csoda tehát, hogy a szabályozók próbálják kideríteni, hogy a Facebooknak pontosan milyen tervei vannak a pénzügyi szolgáltatások területén.

A Facebook mellett számos másik techóriás is saját kriptopénzzel jelentkezik idén:

Az első nap négymillióan próbálták ki az orosz Facebook platformján bevezetett kriptopénzt

Egyes hírek szerint Zuckerbergék egymilliárd dolláros befektetést vonnának be a “Libra” névre keresztelt projekt éles üzeméhez, melyhez a VISA és MasterCard párost szemelték ki. A Bloomberg egy friss cikke szerint pedig a Fb Blokklánc részlegében összeáll egy “PayPal Maffia”, hiszen számos munkatárs és vezető érkezett a hamarosan konkurenssé váló fizetési szolgáltatótól.

A piaccal, kereskedéssel vagy kriptopénzekkel kapcsolatos infókért, tippekért és közös ötletelésért csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához!  Ha képbe kerülnél a kriptopénzek értékajánlatával, vásárlás vagy komolyabb befektetés előtt végezd el a Kriptosuli Ingyenes (online) kurzusunkat!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img