Így biztosítsd Binance számlád a feltörés után

spot_img

Ha minden igaz, napokon belül újra működik majd a be- és kiutalás a Binance tőzsdéről. A legnépszerűbb tőzsde az őket ért lopások után kijelentette, hogy az ügyfeleket,vagyis a minket ért kárt megtéríti. Így ha a te számládról is tűnt el pénz, azt valószínűleg visszakapod.

Egy ilyen eset után mindenki bizalmatlanabb és óvatosabb. Ezzel a cikkel azokon szeretnénk segíteni, akik minden tőlük telhetőt meg akarnak tenni, hogy számlájukat a lehető legnagyobb biztonságban tudják a jövőben is.

A Binance közleménye szerint néhány jelszó, API kulcs és 2FA kulcs is kompromitálódott. Ezért ajánljuk,hogy végezd el a következőket.

Cseréld le a jelszavad

Egyértelmű a dolog. A jelszavakat egyébként is érdemes időközönként megváltoztatni, bármilyen szolgáltatásról is legyen szó.

A Binance appon belépés után az Account/Security alatt tudod megváltoztatni.

Kérj új seedet a kétfaktoros hitelesítéshez

Amikor az ember beállítja a kétfaktoros hitelesítést (2FA), kap egy seednek nevezett számsort, kódot vagy QR kódot. Ez a seed kód teszi lehetővé, hogy látszólag véletlenszerűen generált kódokról a Binance megmondja,hogy kinek a számlájához tartoznak. Most,hogy ezek a kódok is veszélyben vannak, érdemes egy új kóddal újra beállítani a 2FA hitelesítést.

Ezt is az Account/Security alatt tudod megtenni, ahol először ki kell kapcsolni a jelenlegi 2FA hitelesítést, majd újat kérni és a kapott számsort felírni (ezt érdemes elrakni vagy felírni magadnak vészhelyzet esetére). Ezt a számsort add meg a mobilodon található Google Authenticator alkalmazásnak a “+”, vagyis az új hozzáadása gombjára kattintva.

Ellenőrizd az API kulcsokat

Az API kulcsok hozzáférést biztosítanak külső programoknak, pl. egy portfólió menedzsment appnak vagy egy kereskedési botnak a számlád bizonyos adataihoz vagy műveleteihez. Bár a Binance resetelte az összes ilyen kulcsot, ha valaha szórakoztál ilyen dolgokkal, azért érdemes a Binance-en belül rápillantani arra,hogy használja-e valamilyen külső fél az API kulcsot. 

A fentiek beállítása után általában 24 óráig szünetel a kiutalás, de mivel jelenleg ez egyébként is szünetel, ez nem okozhat gondot.

Ha már úgy is a biztonságnál tartunk, érdemes ellenőrizni, hogy a Binance-en megadott e-mail címed teljes birtokában vagy-e, szükség esetén azt vissza tudod-e állítani pl. a telefonszámoddal vagy egy második számú e-maillel.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img