Az első nap négymillióan próbálták ki az orosz Facebook platformján bevezetett kriptopénzt

spot_img

Két héttel ezelőtt számoltunk be az orosz Facebook, az 500 millió felhasználóval rendelkező VKontakte által beindítani kívánt kriptopénzről. A már április elseje óta elérhető szolgáltatást az elmúlt két hétben több mint 10 millióan próbálták ki és elkezdődött egy coin köré épülő feketegazdaság kialakulása is.

Vkontakte kriptopénz jöhet Oroszországban

A VKCoint egy bányász játék keretében hozták létre, ahol minden felhasználó beindíthatta a saját kitermelő egységét. Ezeket különböző bónusz csomagok vásárlásával még tovább is lehetett fejleszteni, így a jelenleg 0.000151 dollárért gazdát cserélő coinból mostanra már közel 3000 milliárd darab látott napvilágot a virtuális pénzverdékben. Ez ~450 millió dolláros piaci részesedést jelent, vagyis a VK jelenleg a 22. helyet foglalja el a kriptopénzek rangsorában.

A VKC-t az egymás közötti értéktovábbítás mellett, a közösségi oldal partnereinél lehet majd beváltani különböző kedvezményekre és szolgáltatásokra, emiatt viszont szinte azonnal beindult a spekuláció és a seftelés is. Noha hivatalosan nem lehetne, a helyiek már sebtiben összetákolt tőzsdéken, rubel ellenében is adják-veszik a VK-t, amit a fejlesztők sikerként könyvelnek el.

“Nem szólunk bele az árképzési folyamatba, hagyjuk hogy az emberek maguk döntsék el a VK piaci árát.”mondta a projektért felelős vezető.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img