Vkontakte kriptopénz jöhet Oroszországban

spot_img

A 97 millió havi aktív felhasználóval rendelkező orosz Vkontakte közösségi oldal saját kriptopénz kibocsátását fontolgatja. A hír 28-án jelent meg egy RNS nevű online hírportálon, az információ “belső forrásból” származik.

A Vkontakte minden felhasználójának saját tárcát adna, a platform kriptopénzét pedig aktivitásért és az oldalon eltöltött időért cserébe lehetne begyűjteni, tehát nem rubelért lehet majd váltani. Az így gyűjtott tokenek felhalmozhatók, egymás között küldhetők, az oldalon elkölthetők (játék, szolgáltatás, kedvezmény, stb.) és valószínűleg kiküldhetők lesznek a Vkontakte tavaly indult VK Pay appjába.

A VK Pay fizető-pénzküldő app, amellyel a kínai WeChathez hasonlóan egymás közötti fizetéseket céloznak kapcsolt bankkártyák segítségével. Már most elérhető jópár Oroszországon kívüli ország is a rendszerben, valószínűleg azok, ahol aktív Vkontakte közösség van. A szolgáltatás díja 1% vagy minumum 200 forintnyi rubel (VISA, MasterCard), ami van annyira sok, hogy helyette inkább a kriptós küldést használják majd.

Szembetűnő a hasonlóság az amerikai Nagy Testvérrel

A felületen a Basic Attention Token funciójához hasonlóan borravalót is lehet majd adni a szimpatikus posztok vagy kommentek szerzőinek. A Vkontakte felhasználói naponta 6,5 milliárd üzenetet váltanak és egymilliárdszor like-olnak.

A hír szerint a végső döntés még nem született meg az indulással kapcsolatban, de arra tippelünk, hogy el fog, hiszen a konkurencia már közel jár a saját kripto kibocsátásához. Mind a Facebook, mind a Vkontakte-alapító (és Oroszországot elhagyni kényszerült) Sergey Durov Telegramja saját megoldást bocsát ki, melyekkel ráadásul azonnak tényezővé fognak válni a fizetési szolgáltatások piacán. A Vktontakte közel 100 millió felhasználójával nem fogja hagyni, hogy ez a vonat elrobogjon mellette.

Az “alacsony” árfolyamok és forgalom ellenére a kriptopénzek hosszú távú jövője szempontjából folyamatos megerősítéseket kapunk az utóbbi hónapokban. Kriptopénzekkel, árfolyamokkal vagy kereskedéssel kapcsolatos infókért, közös ötletelésért, trade tippekért csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img