A Facebook még ebben félévben piacra dobhatja saját kriptopénzét

spot_img

A New York Times mai nyomtatott számában jelent meg az a cikk, ami az internetes üzenetküldő alkalmazások által kibocsátott kriptopénzek témáját dolgozta fel és ami tegnap óta már az újság honlapján is elérhető.  Az anyag megemlíti az anonim üzenetküldésre specializálódott Telegrammot és a Signalt, valamint a Dél-Koreában és Japánban egyeduralkodó Kakaot és Linet is, de elsősorban a Facebook terveivel foglalkozik.

Azt már eddig is tudni lehetett, hogy a projekten a vállalat több mint 40 fejlesztője dolgozik és azt is, hogy Zuckerbergék egy rögzített értékű ‘stabil coinnal’ tarolnák le a kripto- és a világpiacot. A NYT újságírója mindezt most több belső forrásból származó információval is kiegészítette. Ezekből kiderült, hogy a Facebook coinjának értékét állítólag nem egy, hanem több valuta árfolyamának átlagához kötnék, tehát az USD mellett más nemzetek pénzeit is tartalmazhatja majd az annak stabilitást garantáló kosár, amit a vállalat bankszámláin helyeznének letétbe. Ugyancsak fontos adalék, hogy állítólag már több kriptotőzsdével is tárgyalásokat folytatnak a coinok lehetséges értékesítéséről, a kibocsátásra pedig a cég reményei szerint akár már 2019 első felében is sor kerülhet.

Mivel a Facebook még az idén egybeolvadhat a tulajdonában lévő két másik másik népszerű alkalmazással, a WhatsAppal és az Instagrammal, a közös platformon kibocsátott kriptopénz pontencionális felhasználóinak száma a 2.7 milliárd főt is elérheti.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img