Bloomberg: Stablecoin lesz a Facebook (WhatsApp) kriptója

spot_img

Kettő hete számoltunk be róla utoljára a Kripto Akadémia hasábjain, hogy techóriás nyitott blokklánc fejlesztői pozícióiból, és néhány más, beszédes jelből arra következtethetünk, hogy hamarosan leleplezésre kerül a Facebook kriptopénze.

Legutóbb azt fejtegettük, hogy a Messenger vagy a WhatsApp lehet, a kínai WeChathez hasonlóan, az ismerősök közötti pénzküldések eszköze. Másfél milliárd felhasználójuk számára kézenfekvő lenne egymás között, akár országhatárokon át, pénzt üldözgetni a körülményes és drága banki utalás helyett.

A Bloomberg mai cikke szerint pontosan ez lesz az új WhatsApp stabilcoin első piaca: Külföldön dolgozó indaiak 2017-ben 69 milliárd dollárt küldtek haza, ez pedig van akkora piac, hogy a Facebooknak érdemes lehajolnia érte. A WhatsApp jelenleg 200 millió indiai userrel rendelezik, az ország internetfelhasználóinak száma 480 millióról 4 éven belül várhatóan 737 millióra emelkedik. A gazdasági portál névtelen forrásokra hivatkozik a hírrel kapcsolatban, és azt állítja, a projekten már 40-en dolgoznak a cégnél, a fejlesztés mellett pedig nyakig benne vannak a stratégiaalkotásban és a fedezetként szolgáló fiat pénz letétkezelésének előkészítésében.

A Facebook 2014-ben csábította Messenger termékének élére David Marcus, korábbi PayPal elnököt, sokan azóta pedzegetik, hogy előbb-utóbb a pénzügyi szolgáltatások (fintech) területén kezd hódításba a cég. Marcus tavaly télen a Coinbase igazgatótanácsába is beült, hogy a cég fizetési és mobil termékeinek fejlesztésében segítkezzen. Aztán idén őt nevezték ki az új blokklánc üzletág élére, aminek hatására 2018 augusztusában, az összeférhetetlenségi aggályokat megelőzendő, otthagyta a Coinbase-es pozícióját.

A stabil kriptopénzek az idei eladói piacon nagy karriert futnak be, a 65 legnagyobb kapitalizációjú kriptopénz között 6 darab stablecoint találunk. A Facebook kriptopénz érkezése további tech cégek belépését vetíti előre.

Blockchain szakember kerestetik: Lesz Facebook kriptopénz vagy sem?

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img