Botrányba fulladt a Coinbase legújabb felvásárlása

spot_img

A múlt héten a Coinbase egy közleményben tudatta, hogy felvásárolta egy analízissel foglalkozó startupot, a Neutrino-t. Sajtóközleményük szerint, a tranzakciók nyomonkövetésével foglalkozó cég munkája mindenki számára biztonságosabbá teszi a kriptopénzek használatát, segít kiszűrni a kétes elemeket és növeli a pénzintézetek és a kriptotőzsdék között kialakult bizalmat.

A bejelentést követően nem sokkal később azonban kiderült, hogy a Neutrino mögött egy hírhedt kémcsoport, a Hacking Team tagjai állnak, akik elnyomó kormányokkal együttműködve figyeltek meg újságírókat, aktivistákat és politikailag fontos személyeket. Korábban például együttműködtek azzal a halálosztaggal is, akik nemrégiben részt vettek egy újságíró brutális megölésében.

Szaúd-Arábia beismerte, hogy az isztambuli konzulátus épületében gyilkolták meg az ellenzéki újságírót – 444

Szaúd-Arábia szombaton elismerte, hogy Dzsmál Hasogdzsi (Jamal Khashoggi) meghalt az isztambuli szaúdi főkonzulátuson – jelentette az SPA szaúdi állami hírügynökség, hozzátéve, hogy az újságíró dulakodás következtében vesztette életét. Ennek nyomán eltávolították posztjáról a titkosszolgálat helyettes vezetőjét, Szaúd-Arábia pedig “mélységes sajnálatát” fejezte ki a történtek miatt.

Az interneten megtalálható a csapat teljes országokra kiterjedő megfigyelést kínáló megoldásának, a Galileo-nak egyik promóciós filmje is, amiben a célpont mozgásának nyomonkövetését, telefonjának lehallgatását és titkosított információinak megszerzését kínálják fel megrendelőik részére.

Hacking Team Commercial: Galileo

I’m just hosting this on YouTube because their website is slow. Rely on them. Update: HT was hacked. RIP RCS.

A csapat vezetőjéről az is kiderült, hogy sokáig az olasz fasiszták körében használt “Boi chi Molla” szöveget használta levelei aláírására, amire akkor derült fény, amikor kivételesen őket törték fel és loptak el tőlük 400 GB-nyi belső anyagot.

A Coinbase egy későbbi közleményében tudatta, hogy tisztában van a Neutrino és a Hacking Team közötti kapcsolattal, de ennek ellenére szükségét érzik annak, hogy egy megfelelő szakértelemmel rendelkező csapat és technológia védje felhasználóik biztonságát, erre pedig őket tartják a legalkalmasabbnak. A válasz nem igazán nyerte el az emberek tetszését és a napokban egyre többen kezdtek el a Coinbase számlák beszüntetésére buzdítani.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img