Blokklánc tech startupot vásárolt fel a Facebook

spot_img

A Cheddar nevű, tech-média-innovációs hírportál hozta le először a hírt, mely szerint a Facebook felvásárolta a Chainspace blokklánc startupot. Egészen pontosan a Chainspace csapatát vásároltak fel, az okosszerződések tökéletesítését célzó technológiájukat elméletileg nem. Weboldaluk szerint saját konszenzus algoritmusukkal 350-500 ezer tranzakciót képes kezelni a hálózat.

Utoljára karácsony előtt számoltunk be a Facebook kriptopénzes ambícióiról. Akkor ezt írtuk: “Másfél milliárd felhasználójuk számára kézenfekvő lenne egymás között, akár országhatárokon át, pénzt üldözgetni a körülményes és drága banki utalás helyett. A Bloomberg mai cikke szerint pontosan ez lesz az új WhatsApp stabilcoin első piaca: Külföldön dolgozó indaiak 2017-ben 69 milliárd dollárt küldtek haza, ez pedig van akkora piac, hogy a Facebooknak érdemes lehajolnia érte.

A WhatsApp jelenleg 200 millió indiai userrel rendelezik, az ország internetfelhasználóinak száma 480 millióról 4 éven belül várhatóan 737 millióra emelkedik. A gazdasági portál névtelen forrásokra hivatkozik a hírrel kapcsolatban, és azt állítja, a projekten már 40-en dolgoznak a cégnél, a fejlesztés mellett pedig nyakig benne vannak a stratégiaalkotásban és a fedezetként szolgáló fiat pénz letétkezelésének előkészítésében.”

Bloomberg: Stablecoin lesz a Facebook (WhatsApp) kriptója

A mostani felvásárlás a Cheddar szerint csak az első a várható sorban, mely azt mutatja, hogy a Fb nemcsak egy új Whatsapp funkció piacra dobására készül, hanem egészen komoly tervei vannak a pénzügyi szolgáltatások piacán is, ráadásul az is valószínűsíthető, hogy a platfrom működését – vagy legalább a személyes adatok kezelését – is blokklánc alapokra helyezi. A Facebook ugyan megerősítette a felvásárlás hírét, de sem annak összegéről, sem a hozzájuk átülő csapat létszámáról, sem arról nem közöltek adatokat, hogy milyen terméken fognak dolgozni.

A Chainspace Whipaper öt kutatója közül ketten már LinkedIN-en is a Facebook londoni irodájának blokklánc kutatóiként szerepelnek. A cég a felvásárlás előtt 4 millió dollár tőkebevonásra készült. A Cheddar hírei szerint további blokklánc tech céges felvásárlások következhetnek.

 

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img