Blokklánc adatelemzőket vetne be a SEC

spot_img

A FedBizOpps.gov honlapot az amerikai szövetségi állam működteti. Az oldal segítségével jelenleg is több mint ezer alvállakozót, szakembert, specialistát keresnek a szövetségi kormány különböző intézményeibe. A megpályázható ajánlatok elég széles skálát fednek le: találhatunk itt hirdetést, ami vízvezeték szerelőt keres a Haditengerészet állomásaira, vagy járványszakértőt a Nemzetközi Fejlesztési Ügynökségbe is.

A theblock írta meg először, hogy a SEC, vagyis az amerikai tőzsdefelügyelet is kiírt egy pályázatot, amiben olyan alvállalkozót keres, aki képes a legnépszerűbb blokkláncok adatait gyűjteni és elemezni.

A hirdetés leírása szerint szeretnék feltérképezni a blokklánc elemzések piacát, szeretnének megismerkedni azokkal a kis- és nagyvállalkozásokkal, amelyeknek megvannak az adatelemzéshez szükséges eszközeik.

Három kiemelt cél érdekében teszik mindezt:

  • hogy figyelemmel kövessék a kockázatok alakulását
  • hogy javítsanak a törvények betartásán(!)
  • hogy segítsék a szabályozás kidolgozását a jövőben

A SEC nem csak a Bitcoin, hanem a “legtöbbet használt” blokkláncok adatait is szeretné elemzésnek alávetni. A hirdetésben szó esett az attribúcióról is, vagyis annak feltárásáról, hogy melyik tárca címe milyen személyhez köthető.

A SEC nem az egyetlen szövetségi szerv, aki blokklánc adatelemzőkkel dolgozik. Az általunk is gyakran idézett Chainalysis rendszeresen dolgozik együtt rendvédelmi és bírósági szervekkel.  Rajtuk kívül a CipherTrace és az Elliptic is ugyanebben az üzletágban mozog.

A SEC gyakorlatát valószínűleg a fejlett nyugati világ is előbb-utóbb átveszi. Szerinted a végéhez közelít a korszak, amikor a kriptopénzekkel pénzt lehetett elrejteni és névtelenségbe burkolózni? Írd le nekünk kommentben!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img