Donald Trump: a kripto csalás, igazam volt

spot_img

Bloomberg Businessweek interjút készített az Egyesült Államok egykori elnökével Donald Trumppal a floridai Palm Beachben található rezidenciáján az első 2024-es elnökválasztási vita előtt. Az interjú során Trump beszélt a Federal Reserve-ről, az inflációról, az adócsökkentésekről, Tajvanról és természetesen a kriptovalutákról is. 

Már az interjú elején kifejtette, gondok vannak nemcsak az amerikai dollárral, de a japán jennel is, nagy valutaproblémák vannak a világban, amire választ kell találni. Az USA termékeket nem veszik, mert drágák, ezen változtatni kell az országnak. Az erős dollár, gyenge jen, gyenge jüan szentháromságban hisz. 

Biden elnökre kitérve, úgy fogalmazott, hogy nem látja az “embert”, szeretné azt hinni, hogy tett valami jót elnöksége alatt, de nem. Úgy érzi, hogy minden, amit a jelenlegi elnök véghezvisz ellentétes azzal, amit meg kellene tenni. Szerinte az inflációt többek között az energiaválság okozta, amit az elektromos autó őrület csak tovább hajt. 

Arra a kérdésre: “Ha újraválasztják, engedné-e, hogy Jerome Powell kitöltse hivatali ideje 2028-ig” úgy válaszolt: “Voltak vitáim vele. Megtenném, hagynám, hogy kiszolgálja hivatali idejét, különösen, ha úgy gondolom, hogy helyesen cselekszik. Jelenleg ott kell tartani a kamatlábakat, ahol vannak, amíg nem hozza fel magát a gazdaság, majd aztán csökkenthető. A jelenlegi infláció országromboló.”

“Energiavágással orvosolható az infláció. Van egy tervem, amivel le tudjuk csökkenteni az energiafelhasználást. Mindig azt mondom, hogy folyékony arany van a lábunk alatt. Több folyékony aranyunk van, mint bárki másnál. … Vissza kell térnünk az alapokhoz.”

Jelenlegi világhatalmi szerepekről úgy vélekedik, hogy ha Tajvannak védelemre van szüksége akkor fizessen, ismeri és tiszteli az ott élőket, de elvették a chip üzlet majdnem 100%-át az USA-tól. Kína bármikor lebombázhatja őket, hiszen 68 mérföldre fekszik, Amerikától, pedig 9500 mérföldre. Putinnal jól megbirkóztak egymással, így soha nem volt háborús veszély elnöksége alatt és soha nem alakult volna ki háború Ukrajnában, ha marad. 

Kapcsolódó cikkünk:

Az újságíró az interjú végén kitért a kriptovalutákra is és emlékeztette Trumpot, hogy pár éve még csalásnak nevezte, most meg felkarolja, sőt, kampány adományokat is elfogad kriptoban. Erre azt a választ adta, hogy “igaza volt”, hiszen láttuk az FTX és más nagyobb cégek összeomlását, viszont, ha az USA nem karolja fel, akkor majd Kína megteszti, mert ők már “benne vannak”. Sok emberrel találkozott legutóbb San Franciscoban, akik már ebben az iparágban vannak és szerinte is iparággá fogja magát kinőni.

Az NFT sorozatának sikere felnyitotta a szemét, hogy nem szabad elengedni a kriptot. Véleménye szerint a kripto még csecsemő fázisban van, amit fel kell karolnia az USA-nak, hiszen már most jó benne. Rengeteg szakemberrel találkozott az elmúlt időszakban, megismerte őket és hisz bennük. Véleménye szerint a Bitcoin maradni fog, életünk része lesz, azt akarja, hogy az Egyesült Államok vezesse a Bitcoin és a kriptoinnovációt Kína vagy bármely más ország előtt.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok. 

Szavazz rám! Mostantól kripto adományokat is elfogadunk!

/bloomberg, bitcoin magazine/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img