1 milliárd dollár értékű ETH-et utalt a Coinbase-re a Grayscale

spot_img

Egy nappal az első spot Ether ETF-ek Egyesült Államok-beli bevezetése előtt, a Grayscale egy milliárd dollár értékű ETH-et utalt át a CoinBase nevű kriptotőzsdére.

A Grayscale, amely az egyik első ETF kibocsátója lesz, 1 milliárd dollár értékű Ether-t (ETH) utalt át a Coinbase-re, jelezve, hogy az eszközkezelő gyakorlatilag előkészül új spot Ether tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) indulására. A blokklánc adatok szerint a Grayscale július 22-én 292 262 ETH-t, azaz több mint 1 milliárd dollár értékű kriptovalutát küldött a Coinbase Prime letéti pénztárcájába.

Az átutalást követően a 292 000 ETH körülbelül 10%-át a Coinbase hot wallet-jéből a Grayscale Mini Trust-ba utalták át, ahogy azt a július 23-i iChaininfo adatközlő platform X posztja is megerősítette.

A milliárd dolláros átutalás egy nappal az első amerikai spot Ether ETF-ek bevezetése előtt történt, amelyek július 23-án kezdik meg a kereskedést. A nagy volumenű átutalások arra utalnak, hogy a Grayscale előre feltölti a szükséges alapokat az ETF-ek indulásának előkészítése érdekében.

A Coinbase tőzsde lesz a letétkezelője a kilenc újonnan jóváhagyott Ether ETF közül nyolcnak. A tőzsde már most is a letétkezelője a meglévő 11 spot Bitcoin ETF közül 10-nek, ahogy azt a július 22-i bejelentés is megerősítette.

Ez a lépés jelentős mérföldkő az amerikai kriptopiac számára, mivel a spot Ether ETF-ek bevezetése új lehetőségeket nyit a befektetők számára, és tovább erősíti a kriptopénzek intézményi elfogadottságát.

Az intézményi befektetők fokozódó érdeklődése az Ethereum (ETH) iránt jelentős hatással lehet az árfolyamra, és bizonyos elemzők szerint akár meg is duplázhatja az Ether árát a következő hat hónapban. A Bybit intézményi befektetőkért felelős vezetője, Eugene Cheung szerint az intézményi befektetők sokkal optimistábbak az Etherrel kapcsolatban, mint a kiskereskedelmi befektetők.

Insititutional investor allocations
Az intézményi befektetők allokációja az ETH ETF bejelentése után | Forrás: CoinTelegraph

Cheung elmondta, hogy a közelmúltban közzétett jelentésük alapján az intézményi befektetők növelték Ether kitettségüket az ETF bejelentése után, 6,54%-ról 14,29%-ra. Ezzel szemben a kiskereskedelmi befektetők allokációja 7,4%-ról 9,52%-ra nőtt ugyanebben az időszakban, ami óvatosan optimista hozzáállást tükröz az Ether árának alakulásával kapcsolatban.

Megelőzheti a Solana az Ethereumot?

/CoinTelegraph/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img