Az amerikai tőzsdefelügyelet engedélyezte az Ethereum spot ETF bevezetését

spot_img

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete a késő esti órákban jóváhagyta a BlackRock, a Fidelity, a Grayscale, a Bitwise, a VanEck, az Ark, az Invesco Galaxy és a Franklin Templeton befektetési alapok spot Ethereum ETF indítására vonatkozó kérését.

Bár az igények jóváhagyása nagy előrelépést jelent, az úgynevezett S-1 regisztrációs nyilatkozatok hatályba lépése még mindig várat magára. Ez az ETF befektetési termékek működését leíró üzleti modell részleteit és egyéb információkat tartalmaz.

James Seyffart, a Bloomberg elemzője szerint az S-1 regisztrációs eljárás akár hetekig vagy hónapokig is eltarthat, így a befektetőknek még kicsit várniuk kell az Ethereum ETF kereskedésének tényleges kezdetére.

Az Ethereum ETF-ek jóváhagyása nem csupán a kibocsátóknak jelent sikert, hanem az egész Ethereum ökorendszer számára is fontos előrelépést jelent. A jóváhagyás alapján a SEC árucikkként tekinthet az ethereumra, annak ellenére is, hogy korábban több esetben is utaltak rá, hogy az az értékpapír kategóriába tartozhat. Az árucikkek kereskedésére vonatkozó szabályok enyhébbek, mint az értékpapírokra vonatkozó előírások, így az engedély kiadása jelentősen csökkenti az ethereummal kapcsolatos szabályozási bizonytalanságot.

A jóváhagyás azt is jelezheti, hogy az Egyesült Államok szabályozási környezete végre kriptobarátabbá válik. Az Ethereum ETF-ek bevezetése várhatóan növeli majd az ethereum iránti keresletet a hagyományos pénzügyi alapok részéről és bár egyesek attól tartanak, hogy a staking lehetőségeinek hiánya visszatarthatja majd a befektetőket, mások reményüket fejezték ki, hogy idővel a staking is bekerülhet az ETF-ek kínálatába.

A Bitcoin és Ethereum ETF-ek 2024-es piacra lépése ugyan örömhír a befektetők számára, akik profitálhatnak a kriptovaluták árfolyamának emelkedéséből, de vannak, akik kritikus szemmel tekintenek ezekre a fejleményekre. Egyes vélemények szerint a kriptovaluták hagyományos pénzügyi rendszerekhez való igazítása ellentmond a kriptovaluták eredeti céljának, amely eredetileg a decentralizáció és a harmadik felektől független pénzügyi szabadság elérése volt.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img