Nők a kriptotőzsdék élén

spot_img

Hétköznapi felhasználóként fel se merül az emberben, hogy a Binance vagy akár a Bitget kriptotőzsdék élén, magas vezetői pozíciókat tölthetnek be nők. A Binance társalapítója, Yi He és a Bitget vezérigazgatója, Gracy Chen, mindketten korábban televíziós műsorvezetők voltak, jelenleg a világ legnagyobb kriptotőzsdéit vezetik, amelyek több milliárd dollár napi kereskedési volument bonyolítanak le. 

A Bitget korábbi ügyvezető igazgatója, Gracy Chen ezen a héten kedden jelentette be, hogy vezérigazgatóvá léptették elő, amiről így nyilatkozott: “Hálás vagyok, hogy mindannyiótokkal együtt vehetek részt ezen az úton. Gyűrjük fel az ingujjunkat, álmodjunk nagyot, és varázsoljunk!” 

Az előléptetési ünnepségen Chen azt is elmesélte, 18 évesen ösztöndíjat kapott, hogy alkalmazott matematikát tanuljon Szingapúrban. A diploma megszerzése után egy kínai pénzügyi és technológiai műsor televíziós műsorvezetője lett, ahol 2015-ben interjúalanyaitól hallott először a bitcoinról

“A Bitcoin fehér könyvének elolvasásával kezdtem, és azonnal megfogott. Matematikusként imádtam a matematikai szépségét. Izgatott, hogy mennyire demokratikus a rendszer. Leginkább az vonzott benne, ahogyan egy új, decentralizált főkönyvet hozott létre, amely kiegészíti a hagyományos, centralizált pénzügyi piacot.” 

Chen kisasszony most a Bitget tőzsde élén több mint 1500 főt foglalkoztat. A Binance élén álló Yi He (koszorúslány volt egyébként Chen esküvőjén) hasonló történetet tudhat maga mögött, aki 2013-ban kezdte szerény pályafutását a kriptoiparban, amikor még a bitcoinnal 1000 dollár körül kereskedtek. 

He 2012 és 2014 között szintén TV műsorvezetőként dolgozott egy utazási műsorban. Vele párhuzamosan kezdte el építeni kriptos karrierjét. Ezt megelőzően, 2006 és 2008 közötti kínai részvénypiacon lezajlott bikapiacból egyébként egy kisebb vagyonra tett szert. 2013 környékén találkozott először Star Xu-val, az OKCoin (ma OKX) alapítójával, aki egy ismert személyiséget keresett a kripto márka népszerűsítésére.

Xu ajánlatát elfogadta, majd az OKCoin alelnöki pozícióját is betöltötte később. Ő vezette az OKCoin márkaépítési és marketingstratégiáját, amivel sikerült elérniük, hogy 2015-ben az OKCoin lett a legnagyobb kínai kriptovaluta tőzsde, a kínai piaci részesedés 60%-át szerezték meg.

Ez idő alatt ismerkedett meg barátjával (és későbbi házastársával) Changpeng “CZ” Zhao-val, aki az OKCoin technológiai igazgatójaként dolgozott a korai időkben. 2017-ben, az OKCoin körül kialakult bizonytalanságok után Yi He és CZ gondoltak egy nagyot, és kéz a kézben együtt alapították meg a Binance kriptotőzsdét. A Binance elleni széles körű vizsgálatok után CZ lemondott vezetői pozíciójáról, Yi He és a jelenlegi vezérigazgató, Richard Teng vette át a gyeplőt, és együtt igazgatják a legnagyobb kripto váltót.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok. 

Az amerikai tőzsdefelügyelet engedélyezte az Ethereum spot ETF bevezetését

/cointelegraph, binance, bitget, forbes/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img