Szavazz rám! Mostantól kripto adományokat is elfogadunk!

spot_img

Szerdán este Donald Trump, volt amerikai elnök és republikánus elnökjelölt kijelentette, hogy támogatja a kriptovalutákat. A bejelentést a floridai Palm Beachen található Mar-a-Lago üdülőhelyen hallhatták a meghívottak a Trump Cards NFT Gálának elnevezett rendezvényen. Az eseményen azok vehettek részt, akik valamilyen Trump nevét és képmását ábrázoló NFT-t birtokoltak

A rendezvényen Trump bírálta a jelenlegi kormány digitális eszközökkel kapcsolatos álláspontját. Egy beszélgetést imitálva, így jellemezte: “Ha megkérdezzük Bident, uram, ön a kripto mellett vagy ellene van? Mi az? Mi az? Vigyenek le a színpadról. Nos, fogalma sincs róla. … A demokraták nagyon is ellenzik.”

Ezután kijelentette: “Én azt mondom, hogy nagyon is sokan támogatják, valószínűleg az itt jelenlévők között is sokan. Nekem nincs vele semmi bajom. Ha a kripto mellett vagy, akkor jobb, ha rám szavazol.”

A rögtönzött párbeszéd után Trump azt is megjegyezte, hogy sajnálja a kriptos vállalatok Egyesült Államokból való elvándorlását, amit a jelenlegi kormány által támogatott barátságtalan szabályozási környezetnek tulajdonít. “A kripto azért költözik ki az Egyesült Államokból, mert az  USA ellenséges a kriptovalutákkal szemben” – állította, és ígéretet tett arra, hogy meg fogja fordítani ezt a tendenciát, a blokklánc és a kriptovaluták számára barátságosabb szabályozási keretrendszer megteremtésével.

Az eseményen Trump nyíltan kijelentette, hogy elfogadják bitcoinban és egyéb más digitális eszközökben tett kampány adományokat is. Amikor megkérdezték arról, hogy “adományozhatunk-e kriptovalTrump így válaszolt: “Ha nem tudtok, én gondoskodom róla, hogy tudjatok”. Ezzel a lépéssel jelentős támogatói bázist szerezhet a fiatalabb szavazók körében, akik a jövő pénzügyi rendszerének sarokkövét a blokklánc technológiában és a kriptovalutákban látják.

A kriptokérdés akár el is döntheti a 2024-es amerikai elnökválasztást

Trump kijelentésére több iparági szakértő is úgy reagált, “nem gondolták volna, hogy a kripto választási téma lesz”. Dennis Porter, a Satoshi Act vezérigazgatója és alapítója úgy gondolja, ha Biden és a demokraták nem változtatnak álláspontot a digitális eszközökkel szemben, akkor egyenesen a választási vereséggel nézhetnek szembe.  

Sokan úgy vélik még mindig, hogy az USA lemarad a digitális valuták befogadására és szabályozására irányuló globális versenyben. A DCG és a Harris Poll által május 7-én végzett friss felmérés szerint az elnökválasztás szempontjából kulcsfontosságú államokban minden ötödik szavazó fontos kérdésnek tartja a bitcoint és a digitális eszközöket.

A felmérés kiemeli, hogy a jelenlegi választott tisztségviselőkkel szemben jelentős a bizalomhiány. A válaszadók szerint a honatyák a digitális eszközökhöz hasonló technológiák megértésében gyengén szerepelnek. Ötből négy válaszadó azon a véleményen van, hogy a törvényhozók először értsék meg a technológiát, majd azután próbálják meg azt szabályozni.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Figyelem! A cikkben található tartalmat ne tekintsd befektetési tanácsadásnak. Mielőtt befektetnél alaposan járd körbe a témát, és csak annyit kockáztass, amennyinek az elvesztése nem okoz anyagi, illetve lelki terhet.

Este kijött a hivatalos Donald Trump NFT kollekció, reggelre mindet megvették

/beincrypto, bitcoinist, coinedition/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img