Este kijött a hivatalos Donald Trump NFT kollekció, reggelre mindet megvették

spot_img

A hét elején Donald Trump egy „fontos bejelentéssel” rukkolt elő a Truth Social nevű platformon, amelyre azután tért át, hogy tavaly kitiltották a Twitterről. Sokan arra számítottak, hogy Trump bejelenti indulását a 2024-es elnökválasztáson vagy valamilyen más fontos részletet közöl a kampányával kapcsolatban. Emiatt a tényleges bejelentést még Trump néhány támogatója is kétkedve fogadta: megjelent a Trump-témájú NFT-kollekció.

„Megérkezett a hivatalos, Donald Trump digitális kártyagyűjteményem!” – posztolta tegnap este az exelnök. Bár a sajtóanyagok kerülik az NFT kifejezést, a honlapon azért leírják, hogy valóban NFT-kről van szó, összesen 45 000 darabról, amiket a Polygon blokkláncán minteltek.

A kártyák darabonkénti ára 99 dollár. Volt. Ugyanis ma reggelre elfogyott az összes.

Donald Trump szuperhősként ábrázolva az egyik NFT-n

A 99 dolláros ár azt jelenti, hogy összesen 4,45 millió dollár folyt be az eladásokból.

A kollekció készítői minden egyes eladás után 10%-ot kapnak az OpenSea-hez hasonló, másodlagos piacokon történt eladások után is. Eddig a kereskedők 670 000 dollárt (556 ETH-t) költöttek a kollekcióra.

Az NFT INT, a kollekció mögött álló cég azt írja a honlapján, hogy a befolyt pénzt nem Trump 2024-es elnökválasztási kampányára szánják. A honlapon található tájékoztató szerint az NFT INT nem áll Donald Trump vagy egyik cégének a tulajdonában sem, és valójában maga Trump sem áll a kollekció mögött. Ehelyett Trump „csak” a nevét és az arcát adja a gyűtjeményhez. Még ha az NFT INT által gyűjtött pénz nem is az esetleges kampányt finanszírozza majd, a pénz, amelyet Trump a maga nevének és arcának a licenszeléséből szerez, azonban igen.

A Trump NFT digitális kártyáinak új tulajdonosai részt vesznek egy sorsoláson, amelyen akár egy személyes találkozót is nyerhetnek Trumppal, a Mar-a-Lago-i birtokán. Azok, akik több, mint 45 darab kártyát vásárolnak, automatikusan találkozhatnak a volt elnökkel egy floridai gálavacsorán. Az blokklánc adatok szerint eddig 202 embernek van 45-nél több Trump NFT-je a tárcájában.

Az exelnök mindenféle szerepben feltűnik a kollekcióban

A Trumphoz kötött Digital World Acquisition Corp (DWAC) nevű biankó cég részvényárfolyama 10%-ot ugrott a hét elején a bejelentés hírére, majd a tényleges bejelentést követően 7%-kal csökkent.

Míg Trump elnöknek ez az első hivatalos NFT projektje, addig a korábbi First Lady, Melania Trump szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt indította el saját NFT-kollekcióját Cobalt Blue Eyes néven.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img