Felfüggeszti a Mazars a kriptos cégek auditját

spot_img

A franciaországi székhelyű könyvvizsgáló cég, a Mazars, felfüggeszti az összes szolgáltatását – beleértve a tartalékok igazolását is – a kriptos cégekkel és a kriptotőzsdékkel szemben.

A Binance kriptotőzsde szintén megerősítette a hírt, hogy könyvvizsgálója, a Mazars felfüggesztette a kriptopénz cégek és kriptotőzsdék számára nyújtott szolgáltatásait – jelentette a Bloomberg. A könyvvizsgáló cég ügyfelei közé tartoztak a népszerűbb kriptotőzsdék: a Binance, a KuCoin és a Crypto.com.

“A Mazars jelezte, hogy átmenetileg szünetelteti a munkát az összes kriptotőzsde ügyfelével szemben, amelyek közé tartozik a Crypto.com, a KuCoin és a Binance. Sajnos ez azt jelenti, hogy egyelőre nem tudunk a Mazars-szal együtt dolgozni.”

A Mazars az FTX összeomlása óta működik együtt a kriptotőzsdékkel a tartalékok igazolására vonatkozó jelentések elkészítésében és közzétételében. Ezek a jelentések az adott platform kriptokészleteit mutatja be annak bizonyítására, hogy tartalékaik megfelelően fedezettek-e.

Mivel a Mazars átmenetileg kikerült a képből, a Binance szóvivője azt mondta, hogy a tőzsdeóriás más átláthatósági intézkedéseket fog keresni.

“A blokklánc nyilvános, eleve állandó nyilvántartásként működik. Ez a legellenőrízhetőbb főkönyv” – tweetelte CZ. 

A könyvvizsgáló cég korábban Proof of Reserves (PoR) jelentést készített el a Binance számára, amelyben megállapította, hogy a bitcoin tartalékai túlbiztosítottak. A Glassnode, a Binance saját maga által jelentett PoR-ben aluljelentett bitcoin mennyiségről számol be.

Csütörtökön az FTX.US-t vizsgáló cég, az Armanino bejelentette, hogy befejezi kripto könyvvizsgálati gyakorlatát és elhagyja ügyfeleit. Az Armanino-t egy csoportos perben nevezték meg, amiért nem vette észre az FTX.US szabálytalanságait, miután tavaly elvégezte a tőzsde auditját. Az Armanino az FTX, az OKX, a Gate.io könyvvizsgálója volt.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Binance: egymilliárd dolláros védőháló a felhasználóknak

/coingape, the block, bloomberg, cryptopotato, reuters/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img