Kriptopénzügyek

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Lending hírek, hitelek, hitelezések, kripto kihelyezések, kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott kártyák rövid híreit foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci összefoglalóval. Lássuk mi történt az elmúlt napokban!

FTX

Sam Bankman-Friedet az amerikai kormány kérésére letartóztatták a bahamai hatóságok, mindössze egy nappal azelőtt, hogy a kegyvesztett volt FTX-vezérigazgatónak a Kongresszus előtt kellett volna tanúskodnia.

Gemini

Kikerültek a netre a Gemini felhasználók email címei, illetve bizonyos esetekben az általuk megadott telefonszámok is. A tőzsde a kisebb, de megbízhatóbb és maximálisan jogkövető amerikai oldalak közé tartozik, amit sokan használnak fiat-kripto átváltóként. 

Tether

A világ legnagyobb stabilcoin-kibocsátója, a Tether, ígéretet tett arra, hogy leállítja a saját tartalékaiból történő kölcsönzés gyakorlatát és kijelentette: “most kritikus fontosságú a kriptopiacba vetett hit helyreállítása”. Egy tegnapi blogbejegyzésben a Tether megismételte, hogy egyébként a hitelei túlbiztosítottak és “rendkívül likvid eszközökkel” fedezettek, de ugyanitt bejelentette, hogy a cég 2023 folyamán megszünteti ezeket a hiteleket.

MetaMask

A ConsenSys, a népszerű MetaMask tárca fejlesztője bejelentette, hogy együttműködésre lép a PayPal-al, ami egy újabb ugrást jelenthet a kriptopénzek adopciójában.

Piaci zanza

Még novemberben írtunk arról, hogy az Argo Blockchain (ARBK), az Egyesült Királyságban bejegyzett bitcoinbányász, egy 27 millió dolláros finanszírozási ügylet meghiúsulása miatt a közeljövőben valószínűleg negatív cash flow-val nézhet szembe. A hírre reagálva a bányászcég részvényeinek az árfolyama akkor közel 50%-ot gyengült, azóta pedig egy dollár alatt kereskednek vele a Nasdaq tőzsdén. A napokban történt véletlen bejelentés szerint viszont csődöt is jelenthet az Argo Blockchain.

A belga rendőrség péntek este Brüsszelben letartóztatta a kriptopárti Eva Kaili görög szocialista európai parlamenti képviselőt, az Európai Parlament egyik alelnökét – közölte az ügyhöz közel álló forrás az AFP-vel. A forrás szerint, feltételezhetően a Katart érintő korrupciós üggyel kapcsolatban történhetett a letartóztatás. Kaili mellett négy másik gyanúsítottat is őrizetbe vettek.

Kazahsztán már nem minősül bányász menedéknek, ami egykor volt, köszönhetően a kriptobányászatra vonatkozó új szabályozásnak. Az ország törvényhozói ugyanis elfogadták “A digitális eszközökről a Kazah Köztársaságban” szóló kriptoeszköz törvényt, amely elsősorban a kriptobányászatot érinti.

A kanadai értékpapír felügyelet új rendelete szerint az országban működő kriptotőzsdék ezentúl nem kínálhatnak tőkeáttételt a kereskedőknek, a felhasználói pénzeszközöket pedig el kell különíteniük az operatív készpénztől a jövőben.

A brazil CBDC 2024-ben indul

A BTC árfolyama elveszítette a csütörtök egész napi nyereségét, miután szerda este Jerome Powell, az amerikai jegybank elnöke egy 50 bázispontos kamatemelést jelentett be.

A Chainalysis blokklánc-elemző cég perspektívába helyezte az FTX bukását: összehasonlította a tőzsde összeomlását követő heti realizált veszteségeket az év korábbi nagy kripto botrányainak veszteségeivel.

A Tokyo Electric Power Company (TEPCO) japán legnagyobb közüzemi vállalata még szeptemberben jelentette be, hogy együtműködik a TRIPLE-1 digitális infrastruktúra fejlesztő és félvezető gyártó céggel, hogy kiaknázza japán villamosenergia hálózatában keletkező többletenergiát és lehetőségeket. Nagyon úgy néz ki, hogy erre a célra létrehozott  kísérleti projekt már működőképes.

A franciaországi székhelyű könyvvizsgáló cég, a Mazars, felfüggeszti az összes szolgáltatását – beleértve a tartalékok igazolását is – a kriptos cégekkel és a kriptotőzsdékkel szemben

Bitcoinbányászrészvény-jelentések

Bitcoinbányászindex-jelentések

Plutus bemutató

A piacon több szereplő is kínál már bank- vagy hitelkártyát. A Crypto.com és a Binace kártyáit már régóta használhatjuk, akárcsak a Wirexet. Nemrég pedig a Nexo tette elérhetővé saját debit kártyáját a hazai felhasználók számára. Bőven tudunk már válogatni és könnyen megtalálhatjuk a számunkra legideálisabb megoldást.

Kriptós kártyák tekintetében itthon a Plutus nem annyira ismert, mint a fent felsoroltak, annak ellenére, hogy már 2017 óta piacon vannak és az ingyenes csomagban 3 százalék pénzvisszatérítést kínálnak úgy, hogy egyes csomagoknál még csak el sem kell köteleznünk magunkat.

Plutus: ingyen kriptó, minden kártyás vásárlás után

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád az alábbi bankkártyák egyikét az alábbi linkek valamelyikével igényelhetsz egyet:

Ha kriptovalutáidat biztonságban szeretnéd tudni, az általunk is használt és letesztelt hardver tárcákat ajánljuk: 

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Pénzügyek szobában várunk naponta frissülő kisebb pénzügyi összefoglalóinkkal!

Ha még több hírre, információra vágysz, iratkozz fel YouTube és TikTok csatornánkra is, ahol naponta jelentkezik Györfi András a Kripto Percekkel, a LapSzemlével és minden hétfőn, szerdán, pénteken a Kérdezz-Felelekkel, amiben az előző videóban feltett kérdésekre válaszol. Keny kereskedő kollégánk napi videós piaci összefoglalóját is megtaláljátok Kriptopiac Keny-vel címmel szintén a youtube csatornánkon. 

Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el discord csatornánk valamennyi szobájába. Iratkozz fel akár VIP tagnak, ahol ki tudod próbálni kereskedési tippek szolgáltatásunkat is! Ha a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a KriptoSulira feliratkozol, könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img