Csődbejelentésre készülhet az Argo Blockchain

spot_img

Még novemberben írtunk arról, hogy az Argo Blockchain (ARBK), az Egyesült Királyságban bejegyzett bitcoinbányász, egy 27 millió dolláros finanszírozási ügylet meghiúsulása miatt a közeljövőben valószínűleg negatív cash flow-val nézhet szembe. A hírre reagálva a bányászcég részvényeinek az árfolyama akkor közel 50%-ot gyengült, azóta pedig egy dollár alatt kereskednek vele a Nasdaq tőzsdén.

A napokban történt véletlen bejelentés szerint viszont csődöt is jelenthet az Argo Blockchain. A cég állítólag véletlenül csődbejelentést tett közzé. Ezt a hírt Will Foxley, a Compass Mining tartalomért felelős igazgatója jelentette, aki megosztott egy képernyőképet az Argo Blockchain különleges bejelentéséről, amit 2022. december 12-re dátumoztak.

A bejelentés szerint az Argo csődbejelentésre  készülhet, a Foxley által kiadott dokumentum képernyőképe alapján. Ezenkívül 2022. december 9-én a Coindesk arról számolt be, hogy az Argo részvényeit ideiglenesen felfüggesztette az Egyesült Királyság Pénzügyi hatósága (FCA), miután a vállalat bejelentette, hogy novemberben csökkent a bitcoin bányászatból származó bevétele.

Múlt pénteken kiadott novemberi jelentésében az Argo közölte, hogy folytatja a finanszírozási megbeszéléseket, hogy “elégséges forgótőkét biztosítson a vállalatnak a jelenlegi szükségleteinek a kielégítésére“. A novemberi frissített adatok azt mutatják, hogy 198 bitcoint bányásztak ki, szemben az októberi 204 bitcoinnal, a bevételek pedig 3,46 millió dollárt tettek ki az előző havi 4,0 millió dollárhoz képest.

A bányász részvénye 69 centen forgott a legutóbbi kereskedési napon a Nasdaq tőzsdén. Jelenleg -96%-os mínuszban állnak a cég papírjai a mindenkori 21 dollár körüli csúcshoz képest.

Kriptovaluta bányászattal kapcsolatos további információkat a Kripto Akadémia honlapján találtok a hírfolyamunkban. Keresd minden héten hétfőn a “Bitcoinbányászindex- jelentést, szerdán pedig a “Bicoinbányászrészvény-jelentésünket, ahol a Kripto Akadémia által figyelt bányász cégek teljesítményét és részvényeinek alakulását, valamint a bitcoin hálózat aktuális értékeit vizsgáljuk meg.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Újabb tőzsdén jegyzett bányászt vezethet ki a Nasdaq

/argo, cryptoslate, coindesk, london stock exchange/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img