Újabb tőzsdén jegyzett bányászt vezethet ki a Nasdaq

spot_img

Néhány hete adtunk hírt arról, hogy több tőzsdén jegyzett bitcoinbányászt a tőzsdei kivezetés veszélye fenyegeti. A Nasdaq, ezúttal a Stronghold Digital Mining-ot kereste meg még november végén, mert 30 egymást követő napon keresztül 1 dollár alatt kereskedtek a bányász cég részvényeivel.

A bányásznak 180 napja van arra, hogy visszaszerezze a Nasdaq jegyzési szabályainak való megfelelést, ha részvényeit legalább 10 egymást követő napon keresztül 1 dollárért vagy annál magasabb árfolyamon kereskedik. A bejelentés szerint azonban további 180 napos megfelelőségi időszakra is jogosult lehet. 

A Stronghold Digtal Mining (SDIG) papírjai -25,4%-ot estek a Nasdaq tőzsdéről való kivezetés hírére a napokban. Nem csak az SDIG, szinte az összes bányászrészvény mínuszban áll ezen a kereskedési napon.

Rendelkezel bitcoinbányászrészvénnyel?

Eredmény

Betöltés ... Betöltés ...

A bitcoin globális hashrátája az elmúlt napokban kezdett el reagálni a negatív bányászpiaci körülményekre. Az elmúlt hetekben körülbelül 13%-kal, 272 EH/s-ról 238 EH/s-ra esett. A héten megtörtént a BTC bányászati nehézség csökkentése is egyben, ami azt is jelentheti, hogy a kisebb bitcoinbányászok elkezdték feladni a bányászatot. Ha a piaci körülmények nem javulnak, hamarosan láncreakcióvá is válhat.

Bitcoin hálózat nehézsége és a BTC piaci árfolyama (forrás: blockchain.com)

Bitcoin hálózat hashrátája és a BTC piaci árfolyama (forrás: blockchain.com)

A tőzsdén jegyzett bányászvállalatok részvényeinek árfolyamcsökkenése tovább nehezíti számukra a készpénzlikviditás lehetőségének az előteremtését, és ez a körülmény esetlegesen több vállalat csődközeli állapotát is előidézheti. A bányász csődjelentésekről szóló hírek, pedig lefelé nyomhatják még az árakat, mivel a kibányászott és a tartott BTC mennyiséget valószínűleg rá fogják önteni a piacra, egyfajta eladói nyomást gyakorolva. Ha ez a forgatókönyv megvalósulna, elhozná a fordulást jelentő bányász kapitulációt is, amiről itt írtunk korábban.

Kriptovaluta bányászattal kapcsolatos további információkat a Kripto Akadémia honlapján találtok a hírfolyamunkban. Keresd minden héten hétfőn a “Bitcoinbányászindex- jelentést“, szerdán pedig a “Bicoinbányászrészvény-jelentésünket, ahol a Kripto Akadémia által figyelt bányász cégek teljesítményét és részvényeinek alakulását, valamint a bitcoin hálózat aktuális értékeit vizsgáljuk meg.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok. Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance szolgáltatásait ajánljuk.

Bitcoinbányászindex-jelentés

/stronghold digital mining, marketscreener.com, cryptoquant/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img