spot_img

Eltűnt az FTX-en mintelt NFT-k képe

spot_img

Sokat beszéltünk már azokról a problémákról, amiket az FTX botránya felszínre hozott. Ma pedig egy új utórengést érzett meg a piac: nem jelenik meg az NFT-k előnézete azoknál az NFT-knél amiket a tőzsdén elhelyeztek. 

Az NFT-k metaadatait – köztük az előnézetét – egy olyan webhelyről nyerték, ahol most az FTX csődeljárásának adatai találhatóak, mivel a tőzsde csődje után a webhely a forgalmát teljesen átirányították erre az oldalra. Mivel az FTX-en mintelt NFT-k adait API-n keresztül innen nyerték, a tulajdonosok most képtelenek megnézni saját NFT-iket: tárcákról és más szolgáltatóktól sem tudnak előnézetet nyerni.

Ennek ellenére az NFT-k megvannak, továbbra is ott vannak a hálózaton, csak nem lehet megjeleníteni a hozzájuk tartozó képet.

Minderre egy Solana fejlesztő, jac0xb.sol hívta fel a figyelmet Twitteren. Szerinte alapvető hiba, hogy a Web3-al foglalkozó vállalatok olyan központosított webszolgáltatókat használnak, mint amilyen az Amazon Web Services vagy a Google Cloud Platform.

Egy augusztusi CoinTelegraph interjúban két NFT szakértő, a Protocol Labs vezetője és a Rarible egyik alapítója már felhívta a figyelmet erre a problémára. Kijelentették, hogy rengeteg a tévhit az NFT-k tárolásával kapcsolatban. Az egyik ilyen, hogy azok a blokkláncon tárolódnak, pedig a blokklánccal csak a tranzakciós adataikat hitelesítek, a metaadatok pedig jellemzően máshol vannak elhelyezve. A felhasználók tárcájában található NFT-k csak hivatkoznak a metaadatokra.

spot_img
spot_img
spot_img