Kriptopénzügyek – 69.

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Lending hírek, hitelek, hitelezések, kripto kihelyezések, kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott kártyák rövid híreit foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci összefoglalóval. Lássuk mi történt az elmúlt napokban!

Binance

December elsejétől egészen karácsonyig tart a Binance új, adventi ajánlata. Ennek keretében minden nap új ajándékot nyithatsz ki, ha ellátogatsz az oldalra és bejelentkezel a fiókodba.

Inlock

Sikeresen teljesítette az Inlock múlt héten a Helyreállítási és Szerkezetátalakítási Terv korai kifizetés első fázisát. Azok az ügyfelek, akik éltek a korai kifizetés lehetőségével 431000 USD értékben vontak ki kriptoeszközöket a platformról. 

FTX

  • Egy hónappal ezelőtt ment csődbe az FTX, a második legnagyobb kriptotőzsde. Az oldal több százezer felhasználója, illetve az ezen keresztül tevékenykedő kereskedő és befektető cégek becslések szerint legalább 10 milliárd dolláros kárt szenvedtek el, miután egy kiszivárgó dokumentumból kiderült, hogy a váltó nem kezeli megfelelően a hozzá befizetett pénzeket és valójában fizetésképtelen.
  • Egy elemzés szerint egy közösségi médiás bejegyzés üthette be az utolsó szeget az FTX koporsójába, de nem az, amelyikre sokan gondolnak.

Ethereum

Az Ethereum fejlesztők tegnapi egyeztetésén döntés született a 2023-as évre tervezett fejlesztések menetrendjéről. Az elhangzottak alapján két hullámban, tavasszal és ősszel számíthatunk majd az újdonságok érkezésére.

USDC

Ingyenessé tette az USDT-ről USDC-re való váltást a világ egyik legnépszerűbb kriptopénz váltója, a Coinbase. Ezentúl jutalék- és díjmentesen tudunk váltani USDC stabilcoinra a platformon.

Piaci zanza

Jövő hét kedden és szerdán fog sor kerülni az év két utolsó nagyobb horderejű gazdasági eseményére. Kedd délután az Egyesült Államok inflációs adatainak bejelentése (CPI), szerda este pedig a jegybank kamatdöntő ülése hozhatja mozgásba a piacokat. Ez a hét már az ezekre való ráhangolódás jegyében telhet. 

A Glassnode által közölt on-chain adatok szerint a Bitcoin teljes forgalomban lévő készletének közel 78%-a illikvid, így az összes kibányászott bitcoin kevesebb, mint 22%-a van jelenleg a piacon.

Oroszország legnagyobb bankja, a Sber bejelentette, hogy saját blokklánc hálózatán bevezeti az Ethereum és a MetaMask kompatibilitást.

A Jack Dorsey által vezetett Block a Gridless bitcoin bányász finanszírozási köréhez csatlakozott. A bányász afrikában található és teljes egészében megújuló energiával működő bányász létesítményeket üzemeltet.

Elizabeth Warren hírhedt kriptóellenes szenátor szigorú kriptopénz törvénytervezeten dolgozik, amely szerint az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletet bízná meg az eszközosztály felügyeletével. Szinte ugyanazokat a banki szabályokat akarja a kriptora nézve, a kriptotőzsdéket pénzügyi ellenőrzéseknek vetné alá, valamint bankszerű tőkekövetelményeket is előírna a tervezet szerint. 

Néhány hete adtunk hírt arról, hogy több tőzsdén jegyzett bitcoinbányászt a tőzsdei kivezetés veszélye fenyegeti. A Nasdaq, ezúttal a Stronghold Digital Mining-ot kereste meg még november végén, mert 30 egymást követő napon keresztül 1 dollár alatt kereskedtek a bányász cég részvényeivel.

Plutus bemutató

A piacon több szereplő is kínál már bank- vagy hitelkártyát. A Crypto.com és a Binace kártyáit már régóta használhatjuk, akárcsak a Wirexet. Nemrég pedig a Nexo tette elérhetővé saját debit kártyáját a hazai felhasználók számára. Bőven tudunk már válogatni és könnyen megtalálhatjuk a számunkra legideálisabb megoldást.

Kriptós kártyák tekintetében itthon a Plutus nem annyira ismert, mint a fent felsoroltak, annak ellenére, hogy már 2017 óta piacon vannak és az ingyenes csomagban 3 százalék pénzvisszatérítést kínálnak úgy, hogy egyes csomagoknál még csak el sem kell köteleznünk magunkat.

Plutus: ingyen kriptó, minden kártyás vásárlás után

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád az alábbi bankkártyák egyikét az alábbi linkek valamelyikével igényelhetsz egyet:

Ha kriptovalutáidat biztonságban szeretnéd tudni, az általunk is használt és letesztelt hardver tárcákat ajánljuk: 

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Pénzügyek szobában várunk naponta frissülő kisebb pénzügyi összefoglalóinkkal!

Ha még több hírre, információra vágysz, iratkozz fel YouTube és TikTok csatornánkra is, ahol naponta jelentkezik Györfi András a Kripto Percekkel, a LapSzemlével és minden hétfőn, szerdán, pénteken a Kérdezz-Felelekkel, amiben az előző videóban feltett kérdésekre válaszol. Keny kereskedő kollégánk napi videós piaci összefoglalóját is megtaláljátok Kriptopiac Keny-vel címmel szintén a youtube csatornánkon. 

Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el discord csatornánk valamennyi szobájába. Iratkozz fel akár VIP tagnak, ahol ki tudod próbálni kereskedési tippek szolgáltatásunkat is! Ha a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a KriptoSulira feliratkozol, könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img