A Sberbank új fejlesztése összeköti a rubelt az Ethereummal és a MetaMaskal

spot_img

Oroszország legnagyobb bankja, a Sber bejelentette, hogy saját blokklánc hálózatán bevezeti az Ethereum és a MetaMask kompatibilitást.

A bejelentésre a Sber Blockchain Laboratory által szervezett, az üzleti blokkláncipar résztvevőit tömörítő első nemzetközi találkozón került sor.

Az új fejlesztés lehetővé teszi az okos szerződések, ezzel együtt pedig a DeFi szolgáltatások szabad átjárását a Sber saját- és az Ethereum hálózata között.

“A Sber blokklánc platformja lehetővé teszi a tokenek kibocsátását és az okos szerződések létrehozását. A bank információs rendszereivel való integráció segítségével pedig lehetővé válik az okos szerződésekkel történő, rubel alapú fizetés” – áll a Sber közleményében.

Emellett a Sber szeretné összefogni azokat a fejlesztőket, vállalkozásokat és más banki intézményeket, akik érdeklődnek az üzleti célú alkalmazások fejlesztésében.

Az 51%-os állami többségi tulajdonban lévő bankvállalat nemrég kapott zöld utat a Sbercoin nevű, saját stabilcoinjának bevezetésére, amely júniusban lépett piacra.

“A blokkláncplatform integrálta az egyik legnépszerűbb pénztárcát, a MetaMask-ot is, amellyel a felhasználók a Sber blokkláncon lévő tokenekkel és okos szerződésekkel végezhetik el a műveleteiket” – jegyezte meg a sajtóközlemény. 

Miután a Sberbank a háborút követő szankciók célkeresztjébe került, egyre több tőkét és energiát rakott a blokklánc alapú fejlesztésekbe. A témában Vlagyimir Putyin is megszólalt egy korábbi, Sber által rendezett konferencián, ahol utalt egy blokkláncon és kriptovalutákon alapuló, globális fizetési rendszer kialakítására. Putyin az új rendszert “harmadik országok beavatkozásától mentesnek” nevezte, utalva a nyugati pénzügyi szankciókra.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img