Becsapós emelkedést hozhat a hét

spot_img

Jövő hét kedden és szerdán fog sor kerülni az év két utolsó nagyobb horderejű gazdasági eseményére. Kedd délután az Egyesült Államok inflációs adatainak bejelentése (CPI), szerda este pedig a jegybank kamatdöntő ülése hozhatja mozgásba a piacokat. Ez a hét már az ezekre való ráhangolódás jegyében telhet.

Az idei évre jellemző volt, hogy a jegybanki ülések előtti héten kisebb, vagy nagyobb mértékben, de csökkentették kockázataikat és kitettségeiket a piaci szereplők. Ha emelkedésre került sor, az a legtöbb esetben gyors profitlevételhez, korrekcióhoz vezetett.

A bitcoin és az hagyományos piacok (SP500) árfolyamának alakulása a jegybanki döntéseket megelőző héten. Piros vonalakkal a jegybanki ülések szerdai napjait jelöltük, kék téglalapokkal pedig az azokat megelőző hét ingadozásait ábrázoltuk. 

A fentiek alapján ez a hét kedvezhet a rövid távú kereskedést végzőknek, akik számíthatnak  a nagyobb kilengésekre.

A várakozások szerint a jegybank a jövő héten enyhíthet az eddigi megszorító politikáján, és a korábbi hónapokhoz képest kisebb kamatemelést hajthat végre. Erről néhány napja maga a szervezet elnöke tett kijelentést.

Decemberben már kisebb kamatemelést hajthat végre az amerikai jegybank

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img