Elbocsátja munkatársai egyharmadát a Kraken

spot_img

A héten jelentette be a legnépszerűbb eurós kriptotőzsde, a Kraken, hogy elbocsátja munkavállalóinak 30%-át, 1100 embert.

“Az elmúlt néhány évben több százmillió új felhasználó lépett be a kriptovilágba, és ez idő alatt több millió új ügyfél szavazott bizalmat a Krakennek. Hogy nekik biztosítani tudjuk a tőlünk elvárt minőséget, nagyon gyorsan kellett növekednünk, ezért rövid idő alatt több, mint háromszorosára növeltük a munkaerőnket. A jelenlegi létszámcsökkentéssel a csapatunk mérete visszaáll arra a szintre, ahol mindössze 12 hónappal ezelőtt volt.

  • Írta Jesse Powell, a Kraken vezérigazgatója a hivatalos közleményben.

A leépítés okaként a közlemény egyértelműen a medvepiaci viszonyokat és a megváltozott geopolitikai körülményeket – gyakorlatilag az orosz felhasználók kizárását – jelölte meg. 

“Ez jelentősen alacsonyabb kereskedési volumeneket és kevesebb új ügyfelet eredményezett.” – írta Powell a változásról. “Erre úgy reagáltunk, hogy lassítottuk a felvételi erőfeszítéseket és kerültük a nagy marketing költéseket. Sajnos a pénzügyi piacokat érő negatív hatások folytatódtak, ezzel kimerítettük a lehetőségeket arra, hogy a költségeinket összhangba hozzuk a kereslettel.” – folytatta.

A távozó munkatársaknak a Kraken 16 heti bér egyösszegű kifizetését ígérte, valamint egy teljesítmény bónuszt és a egészségügyi biztosításuk fizetését további 4 hónapra.

Nem a Kraken az egyetlen, aki leépítésekre kényszerült. Ma reggel a Bybit is bejelentett egy elbocsátási hullámot, aminek a nagyságrendjéről még nem tudunk. Korábban a Coinbase és sok más kisebb tőzsde is hasonló lépéseket tett és a munkaerő nagyjából 20-25%-ától szabadult meg. Mindegyikük a medvepiacot jelölte meg az elbocsátások okaként.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img