Ingyenes USDT – USDC váltás a Coinbase-en

spot_img

Ingyenessé tette az USDT-ről USDC-re való váltást a világ egyik legnépszerűbb kriptopénz váltója, a Coinbase. Ezentúl jutalék- és díjmentesen tudunk váltani USDC stabilcoinra a platformon.

Az ingyenes váltás visszafelé már nem érvényes, ugyanis a Coinbase tudatosan az USDC használatára szeretné ösztönözni saját felhasználóit. Mindezt a váltó friss blogbejegyzéséből tudtuk meg. 

A Coinbase lépése összhangban van azzal az iparági trenddel, amit stabilcoin háborúnak neveznek. A kifejezés azt jelenti, hogy a tőzsdék igyekeznek nagyobb teret adni saját stabilcoinjaiknak, amíg a konkurens stabilcoinokat a háttérbe szorítják. Nemrég így tett a Binance is, amikor leállította az USDC támogatását, és az ügyfelek által a számlán tartott USDC-t automatikusan saját stabilcoinjába, a BUSD-be konvertálta.

Miután a Binance megszűnt partnernek lenni, az USDC vezetői kénytelenek voltak új tervekkel előállni, ezért a hozzájuk rengeteg szállal kötődő Coinbase-hez fordultak. A Coinbase pedig a legmegbízhatóbb, ellenőrzött stabilcoinnak nevezte az USDC-t, szembeállítva azt a kétes hírű USDT-vel. 

Az USDC-nek a Coinbase volt az egyik társalapítója, és 2018-ban a Circle nevű kapcsolt vállalata bocsátotta ki. Az USDC az elmúlt négy év során a már piacvezető USDT komoly vetélytársává nőtte ki magát: az USDT 65,7 milliárd dolláros piaci kapitalizációjával jelenleg is a legnagyobb stabilcoin, de szorosan követi őt az USDC 42,7 milliárd dollárral.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img