Bankman-Fried nem egy el a Szenátus meghallgatására

spot_img

Sam Bankman-Fried, az FTX volt vezérigazgatója és az ügyvédje válasz nélkül hagyta az amerikai Szenátus bankbizottságának azon kérését, amiben tanúskodásra, vagy más módon való együttműködésre kérték őket. 

“Sam Bankman-Fried ügyvédje nem válaszolt a megadott határidőig. Fontosnak tartjuk, hogy Bankman-Fried tanúvallomással mutassa meg, hogy biztosítani tudja az amerikai emberek számára az átláthatóságot és elszámoltathatóságot” – áll a bizottság vezetői által kiadott közleményben.

“Továbbra is azon fogunk dolgozni, hogy a szerdai felhívásban részletezettek szerint Ön megjelenjen a Kongresszus előtt”. 

 – tették hozzá.

A kongresszusi meghallgatásra jövő szerdán került volna sor, az FTX egykori vezetőjének pedig ma délutánig volt ideje választ adni a felhívásra. Ha Bankman-Fried továbbra sem működik együtt, akkor beidézik őt, ha pedig arra sem megy el, a honatyák a Kongresszus megsértése miatt vádemeléssel fordulhatnak majd az Igazságügyi Minisztériumhoz, ahol jelenleg is vizsgálják az FTX összeomlását.

A The Block munkatársa már megkérdezte SBF szóvivőjét az esetről, de ő nem kívánt nyilatkozni. 

A bajba jutott vezérigazgató a kriptotőzsde összeomlása óta több interjút is adott a médiának, ahol elmondta, hogy előzőleg már a Képviselőház pénzügyi bizottságának korábbi felkérését egyszer visszautasította, mondván, hogy várni akar, amíg “befejezi a tanulást és a történtek áttekintését”

A Kongresszus frissen megválasztott törvényhozói a jövő hónapban foglalhatják el a székeiket, de a Bankman-Fried nem reménykedhet abban, hogy hátrébb kerül az ügye a listán. Az ohiói demokrata szenátor, Sherrod Brown ugyanis megtartja az esetet vizsgáló szenátusi bankbizottság elnökének tisztségét. 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img