Hogyan teszi a blokklánc átláthatóvá és tisztességessé a szerencsejáték ipart?

spot_img

A Fairspin egy online kaszinó, ahol minden feltett tét rögzítésre kerül a blokkláncon. Ez a technológia teszi lehetővé a kaszinó teljes átláthatóságát és az egyedi, TFS tokenre épülő hűségprogramjának működését.

A következőkben bemutatjuk az ennek alapjául szolgáló Trueplay Explorer-t, ahol minden Fairspin-en végrehajtott művelet visszakövethető. A játékosok ellenőrizhetik a befizetéseiket, kifizetéseiket, a feltett tétjeiket és a játékok végkimenetelét. Az Explorerben a Fairspin bevételei is rögzítésre kerülnek, így a blokklánc teljesen átláthatóvá teszi az oldal működését.

Kripto és blokklánc kaszinók

Egyre több kaszinó teszi lehetővé, hogy a felhasználói kriptovalutákkal fizessenek be, és kriptovalutával játszanak, de ehhez már nem nyújtanak biztonságot és átláthatóságot garantáló megoldásokat. A blokklánc megoldja ezt a problémát. Így működik ez a Fairspin esetében is, ami integrálta partnere, a Truesign Module blokklánc megoldását, a Trueplay-t. Ez teszi lehetővé, hogy a Fairspin minden művelete rögzítésre kerüljön a blokkláncot, és hogy a tranzakciók megjelenjenek a blokklánc Explorerben. A biztonság mellett a Farispin a játékra is lehetőséget kínál a kriptovalutákkal, az ezekben kérhető jackpot kifizetési lehetőségekkel, valamint a be- és kiutalások támogatásával.

Hogy működik a blokklánc

A blokklánc egy elosztott adatbázis, ami tartalmazza a rendszer összes felhasználójának tranzakcióiról készített feljegyzéseket. A hagyományos nyilvántartási rendszerekkel ellentétben a blokkláncon lévő információkat senki sem tudja utólagosan megváltoztatni, hamisítani, vagy kitörölni. A blokklánc blokkok folyamatos sorozatát jelenti, melyek mindegyike tartalmaz egy az őt megelőző blokk tartalmára utaló információt. Egy blokk megváltoztatásához ezért a lánc összes azt megelőző blokkját át kellene írni, hogy változtatás nyoma elfedhető legyen és a következő blokk létrehozása ne produkáljon hibaüzenetet. Elméletileg ez lehetséges lenne, de ehhez a rendszerben résztvevő hitelesítő node-ok irányításának több mint 51%-ára lenne szükség, ami a gyakorlatban általában elérhetetlen. Folytassuk azzal, hogy hogyan működik a blokklánc a Fairspinben, és hogy ez mit jelent a játékosok számára.

Blokklánc és a játékok ellenőrzése

Hogyan történik az adatátvitel egy hagyományos kaszinóban? Az internet szolgáltató elküldi a felhasználók tétjeiről, játékbeli döntésről szóló adatokat a kaszinónak, a kaszinó pedig visszaküldi azok eredményeit játékosnak. Ebben a rendszerben fennáll a lehetősége annak, hogy a szerencsejáték-platform véletlenül vagy szándékosan változtasson az adatokon. Például meghamisíthatja, hogy ki nyert. A blokklánc kaszinóban más mechanikák vannak. A Fairspin-be integrált Trueplay Truesign modul pontosan követi és rögzíti mindazt, ami a kaszinóban történik. A játékosok minden cselekedete tárolásra és közzétételre kerül a blokkláncon, akár a befizetésekről, kifizetésekről, fogadásokról, vagy a játszott játékok végkimeneteléről van szó. Minden felhasználó megtekintheti a felsorolt adatokat, valamint a Fairspin-en tárolt befizetéseit a blokklánc Explorerben. A TFS tokenre vonatkozó feljegyzések szintén itt kerülnek közzétételre.

A Trueplay Explorer kezelőfelülete

Blokklánc és szerencsejáték

A játékok statisztikáit a szolgáltatóktól kapott adatok alkotják. Ezek a tét összege, a nyeremény összege és a tétek összesített száma. A Trueplay rögzíti az adatokat a blokkláncon, ami a statisztika ikonra kattintva minden játék esetében könnyen elérhető.

Alapvető játék statisztikák:

  • Kifizetési százalék (RTP);
  • Megtett fogadások;
  • Játszott játékok;
  • Legnagyobb nyeremény.

Lássuk a példát arra, hogy a legnagyobb nyeremények hogyan kerülnek rögzítésre a blokkláncon.

Mivel a Trueplay Explorer minden akciót rögzít, így most is ellenőrizhetőek ezek és az összes többi, régebben elvitt mega nyeremény.

Blokklánc és a TFS token

A Fairspin egy saját kriptopénzzel, a TFS tokennel is rendelkezik, amelyet az Ethereum blokkláncon hoztak létre. A tokeneket a TFS oldal segítségével felhasználni Ennek a digitális eszköznek köszönhetően két új program jelent meg a Fairspinen: A Play To Earn program – ahol a játékosok tokenekben kapnak rakeback-et minden feltett tétért a Fairspin-en. A TFS-t azonnal jóváírják a játékos egyenlegén. A Hold To Earn program – a TFS-ek tartásával megsokszorozható a token egyenleg anélkül, hogy kockáztatni kellene a kezdeti tokenek elvesztését. Az elérhető nyereség több tényezőtől is függ: a tartás idejétől, a kaszinó ez alatt elért bevételétől, és az adott időszakban tartást választó emberek emberek számától. A Fairspin szerint a jutalmak APR értéke akár az évi 500%-ot is elérheti.

Hogyan lehet használni a Trueplay Explorer-t

A Trueplay Bet Volume megjeleníti a Trueplayhez csatlakozott összes kaszinó adatait USD-ben (egyelőre csak a Fairspin érhető el a programban). A statisztikai mező tartalmazza a TFS árát, a fogadások napi számát, a napi GGR-t (bruttó játékbevétel) és a token piaci kapitalizációjának napi százalékos változását. A Trueplay Explorerben megtalálható a legfrissebb játékok végkimenetele és a tranzakciók is.

Összefoglalva

Aki fontosnak tartja a tisztességes játékot és a biztonságot, érdemes egy próbát tennie a Fairspin blokklánc kaszinóval. Az oldalon nem csak kriptóért lehet játszani,  hanem a blokklánc előnyei garantáljáék a játékok/tétek elérhető hiteles statisztikáit, és a kaszinó tisztességességének ellenőrzésének lehetőségét. Iratkozz fel hírlevelükre és csatlakozz a Fairspin közösségi oldalaihoz, hogy ne maradj le a velük kapcsolatos hírekről.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img