Negatív pénzügyi mérleggel nézhet szembe az Argo Blockchain

spot_img

Az Argo Blockchain (ARBK), az Egyesült Királyságban bejegyzett bitcoinbányász bejelentette, hogy egy 27 millió dolláros finanszírozási ügylet meghiúsulása miatt a közeljövőben valószínűleg negatív cash flow-val nézhet szembe. A hírre reagálva a bányászcég részvényeinek az árfolyama közel 50%-ot gyengült október végén, azóta pedig egy dollár alatt kereskednek vele a Nasdaq tőzsdén.

Az Argo korábban 24 millió fontot (kb. 27 millió dollárt) tervezett összegyűjteni egy stratégiai befektetővel kötött szerződés révén még október elején. A bányász társaság mérlegét erősítő intézkedések részeként további 6,0 millió GBP (kb. 6,8 millió USD) készpénz bevétellel számolt 3843 darab legújabb generációs Antminer S19J Pro ASIC bányászgép eladásával. A bányász nem közölt információkat arról, hogy miért mondták fel a finanszírozási megállapodást.

A finanszírozási terv meghiúsulásával az Argo azt nyilatkozta, hogy más lehetőségeket is megvizsgál a tőkebevonáshoz. A társaság arra törekszik, hogy olyan finanszírozási ügyleteket bonyolítson le, amelyek legalább tizenkét hónapra elegendő forgótőkét biztosítson számára a jelenlegi és a jövőbeli szükségleteinek a kielégítésére. A hírnek azonban rövid távon negatív hatásai lehetnek a bányászra nézve. 

„Amennyiben az Argo-nak nem sikerül további tőkét bevonni, úgy negatív pénzügyi mérleggel kell szembenéznie. Bányászati működése részlegesen vagy teljes egészében le lesz állítva” – szögezte le a társaság.

A bejelentést követően körülbelül 50%-ot esett a cég papírjainak árfolyama. Az Argo részvényei 91%-os mínuszban vannak a mindenkori árfolyam csúcshoz képest. 

A bitcoinbányászok továbbra is nehéz időket élnek a makrogazdasági történéseknek, a növekvő energiaáraknak, a bitcoin alacsony árfolyamának és a hatalmas adosságoknak köszönhetően. Az elmúlt napokban a Core Scientific (CORZ) figyelmeztette a befektetőket, hogy csődöt jelenthet, míg szeptemberben a Compute North kriptobányász és ​​adatközpont szolgáltató a chapter 11 szerinti csődvédelmi eljárást kezdeményezett maga ellen.

Kriptovaluta bányászattal kapcsolatos további információkat a Kripto Akadémia honlapján találtok a hírfolyamunkban. Keresd minden héten szerdán a “Bicoinbányászrészvény-jelentésünket, ahol a Kripto Akadémia által figyelt bányász cégek részvényeinek teljesítményét és történéseit vizsgáljuk meg. 

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok. Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance szolgáltatásait ajánljuk. 

Csőd szélén táncol a Core Scientific

/the block, coindesk, forbes, argo blockchain/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img