A Binance kimenti és valószínűleg fel is vásárolja az FTX-et

spot_img

Véget érhet az FTX napok óta tartó kálváriája. A tőzsde felhasználói az elmúlt napokban tömegével utalták ki a váltón tárolt kriptopénzeiket, miután egy kiszivárgott dokumentum alapján a fizetésképtelenség gyanúja merült fel az oldallal szemben.

A tömeges kifizetési kérelmek beérkezése végül odáig vezetett, hogy kedd délután egy időre már fel is függesztették azok végrehajtását. Amint a lenti képen is látszik, az FTX stabil coin készletei az elmúlt két nap során többször is teljesen kimerültek, és amint feltöltötték, szinte azonnal el is vitték őket a folyamatosan beérkező újabb kérelmek.

Több órányi várakozás után végül kora este megszólalt az FTX vezetője, aki a Binance igazgatójával egyetemben mindenkit megnyugtatott.

  • A Binance segít az FTX-nek a kialakult helyzet megoldásában.
  • Minden a kifizetést teljesíteni fognak, csak a terhelés miatt a szokásosnál több időre van szükség azok feldolgozásához.
  • Minden számla 100%-os biztonságban van, senkit sem fog veszteség érni.
  • Azok a pletykák, amik a két tőzsde egymással szembeni ellenséges viszonyáról szólnak alaptalanok.

https://twitter.com/cz_binance/status/1590013615897477121

  • A Binance és az FTX aláírtak egy nem kötelező erejű megállapodást, aminek értelmében a Binance biztosítja a forrásokat a likviditási problémák megoldásához, cserébe pedig jogot kap arra, hogy felvásárolja az FTX-et.
  • A Binance igazgatója arra is figyelmeztetett, hogy a további információk közzétételéig az FTX kriptovalutája, az FTT token árfolyama extrém kilengéseket produkálhat.

Az FTX kimentésével CZ végérvényesen a kriptovilág keresztapájává nőtte ki magát, igaz valószínűleg nem is tehetett mást. A második legnagyobb forgalmú és erősen amerikai hátterű FTX bukása az egész kriptopiacot megrengette és hosszú télbe taszította volna. Az eset folyamányaként érkező új és szigorú szabályozás akár évekre (évtizedekre?) is visszafoghatta volna az ágazat növekedését.

Az FTX felvásárlásról szóló részletesebb információkról azok közzétételekor részleteseben is beszámolunk.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img