Leállt az OKX

spot_img

A hajnali órák óta áll az OKX. A nagyobb kripto tőzsdék közé tartozó váltó az Alibaba Cloud felhőszolgáltató működésében fennálló hiba miatt vált használhatatlanná.

A hiba kijavítása már folyamatban van, az oldalon tárolt kriptopénzek nincsenek veszélyben, kereskedni azonban nem lehet a tőzsdén. Arról egyelőre még nem lehet tudni, hogy akik nyitott kereskedési pozícióval rendelkeztek, kapnak-e kártérítést az ebben az időben nem teljesülő megbízásaik (pl.:stop-loss) miatt keletkező káruk után.

A tőzsdén jelenleg egy labdarúgó-világbajnokásghoz köthető kereskedési verseny zajlik, ami miatt a szokottnál többeket érinthet kellemetlenül a leállás. Ennek kapcsán a közösségi oldalakon sokan bírálták a tőzsdét, amiért egyetlen felhőszolgáltatóra alapozta a teljes működését, és nem volt terve az ilyen helyzetek megoldására. A kommentelők szerint a traderek naponta akár több (tíz)milliárd dollárt is megforgathatnak a váltón, aminek jutalékaiból a tőzsde is sokat profitál, ezért elvárható lenne tőle a zavartalan működés biztosítása. Az OKX erre reagálva jelezte, hogy a jövőben megpróbálnak erre az eshetőségre is odafigyelni.

Utoljára két évvel ezelőtt, 2020 novemberében volt egy nagyobb leállás az oldalon. Akkor az OKX vezetőjét vették őrizetbe a kínai hatóságok, aki mint kiderült, egyes egyedül rendelkezett hozzáféréssel a tőzsdére befizetett kriptókat tároló walletekhez. Habár hetekig szüneteltek az OKX-ről indítható kiutalások, az igazgatót később szabadlábon engedték, így végül veszteség nélkül, egy kisebb ijedséggel úszták meg az ügyet oldal felhasználói.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

Az OKEx újra engedélyezi a kiutalásokat

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img