Medvét hozhat a Jézuska

spot_img

A múlt heti esések után fontos lenne némi erőt mutatniuk a vásárlóknak, ha életben akarják tartani az őszi hónapok során kialakult emelkedő trendet.

A hagyományos piacok a jegybank szerdai bejelentését követően elvesztették a novemberben kialakított támaszaikat. Ha ezeket nem sikerül az év végéig visszaszerezniük, akkor 2022-höz hasonlóan 2023-nak is egy lejtmenettel vághatnak neki, tovább folytatódhat a medve piac.

Az SP500 tovább folytathatja a lefelé tartó trendet, ha nem sikerül gyorsan visszaszereznie a kékkel jelölt ~3910-3920-as szintet.

A folyamatot nehezítheti, hogy habár a hagyományos tőzsdék ezen és a jövő héten is nyitva tartanak, a kereskedő és befektető cégek többségénél múlt pénteken már kezdetét vette az év végi pihenő időszak. A következő 2-3 hétben a nagy pénz segítsége nélkül kellene boldogulniuk a kisbefektetőknek.

A kripto piac ennél is nehezebb helyzetben van. Az FTX bedőlése után elvesztett nyári mélypontot a november végén indult emelkedéssel sem sikerült visszahódítani. Az árfolyam a múlt héten csak 1 napot tudott efelett tölteni, mielőtt erőteljesen visszapattant volna.

A jelenlegi helyzet lefolyása sajnos emlékeztet a sokáig lélektaninak számító 30 000 dolláros szint korábbi elvesztésére, csak még erőtlenebbnek is tűnik annál.

Ha továbbra is ezen az úton haladunk tovább, a bitcoin egy újabb lépést tehet lefelé, aminek első célpontja a 9800 – 12 500 dollár közötti régió lehet. Ez nem csak történelmileg bizonyult többször is egy jelentősebb határvonalnak, hanem az utolsó bika piacot megelőző felhalmozási időszak utolsó állomása is volt. Az ide való visszatérést már sokan tekinthetik kedvezőnek a hosszú távú vásárlásra.

Hogy erre az esésre sor kerül-e, azt részben a hagyományos piacok dönthetik el. Ha azok eséssel folytatják a következő hetekben, nagyon kicsi az esélye annak, hogy a kripto képes legyen egyedül talpon maradni. Emellett továbbra is fennáll a veszélye annak, hogy az FTX bedőlése kapcsán olyan további hírek lássanak napvilágot, amik negatívan befolyásolják a piaci hangulatot.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img