Őrizetbe vették Sam Bankman-Friedet a Bahamákon

spot_img

Sam Bankman-Friedet az amerikai kormány kérésére letartóztatták a bahamai hatóságok, mindössze egy nappal azelőtt, hogy a kegyvesztett volt FTX-vezérigazgatónak a Kongresszus előtt kellett volna tanúskodnia.

Bankman-Friedet a Bahamai Királyi Rendőrség tartóztatta le, miután az Egyesült Államok kormánya hivatalosan értesítette arról, hogy büntetőjogi vádat emeltek ellene – derül ki Ryan Pinder bahamai főügyész és december 12-i nyilatkozatából.

New York állam déli körzetének ügyészsége szerint Bankman-Fried letartóztatását az USA kormánya kérvényezte. A vádirat még nem publikus, de a mai nap során feloldják a titkosítás alatt álló részeket és akkor többet fogunk megtudni. A The New York Times egy, az ügyet ismerő személyre hivatkozva tegnap arról számolt be, hogy a Bankman-Fried elleni vádak között szerepel az értékpapír-csalás, és ennek elkövetésére irányuló összeesküvés, valamint pénzmosás is. 

Az Egyesült Államok valószínűleg kérni fogja Bankman-Fried kiadatását is, Pinder pedig kijelentette, hogy a két ország között fennálló egyezmények értelmében a Bahama-szigetek azonnal eleget tesz a kiadatási kérelemnek.

Philip Davis bahamai miniszterelnök egy nyilatkozatban kijelentette, hogy mindkét országnak “közös érdeke, hogy felelősségre vonják az FTX-szel kapcsolatban álló valamennyi olyan személyt, aki esetleg megszegte a törvényt és visszaélt a köz bizalmával”. 

Nézd meg az FTX botrányról készült beszélgetésünk felvételét is:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img