Új kriptovaluta bányászati ​​törvényt fogadtak el Kazahsztánban

spot_img

Kazahsztán már nem minősül bányász menedéknek, ami egykor volt, köszönhetően a kriptobányászatra vonatkozó új szabályozásnak. Az ország törvényhozói ugyanis elfogadták “A digitális eszközökről a Kazah Köztársaságban” szóló kriptoeszköz törvényt, amely elsősorban a kriptobányászatot érinti.

Kazahsztán, az olcsó áram miatt az egyik kedvelt célállomása volt a kínából kitiltott bányászoknak. A kriptobányászat fellendülésével, azonban a törvényhozók ellenséges intézkedésekkel álltak elő az iparággal szemben, amit még tovább bonyolított az év eleji politikai és energiahiány okozta káosz.

A bányászoknak ezentúl csak a felesleges villamos energiát lehet majd megvásárolniuk a közhálózatról. Kizárólagos áramvásárlást a kazahsztáni villamosenergia- és energiapiaci szolgáltató (KOREM) tőzsdéjén keresztül is végezhetnek a bányászok. Ezt a vásárlást azonban nem mindenki hajthatja végre, mivel az áramot aukciós formában értékesítik, vagyis az fog nyerni, aki a legmagasabb ajánlatot teszi.

A bányászat engedélyezési eljárása két kategóriába lett besorolva. Az elsőbe azok a bányászok kerülnek, akik már rendelkeznek a megfelelő infrastruktúrával (adatfeldolgozó központokkal, amelyekkel szemben megfelelő követelményeket támasztanak a berendezések, a helyszín és a biztonság tekintetében).

A második kategória azokra a bányászokra vonatkozik, akik már eleve különböző bányász berendezések tulajdonosai, vagy hosting szolgáltatásokon keresztül tárhelyeket bérelnek az adatfeldolgozó központokban és nem tartanak igényt energiakvótára.

A törvényjavaslattal kapcsolatban Ekaterina Smyshlyaeva, a Gazdasági Reform és Regionális Fejlesztési Bizottságának tagja így nyilatkozott:

“A törvényjavaslat a kötelező akkreditáción túl, külön követelményeket vezet be a bányászpoolok számára a szerverkapacitásaik kazahsztáni elhelyezése és az információbiztonsági szabályoknak való megfelelés tekintetében.”

Új kriptoadókat is előterjesztettek, amelyek a bányászokra vonatkozó rendelkezéseket, a bányászpoolok jutalékát, áfát és a kriptotőzsdékre, mint gazdasági egységekre vonatkozó adókat tartalmazzák.

A jóváhagyott új szabályok értelmében mind az egyéni bányászokra, mind pedig a bányászpoolokra társasági jövedelemadót vetnek ki a kriptoeszköz értéke, valamint a poolok jutalékai alapján. Ezen túlmenően a kripto tranzakciókat lebonyolító magánszemélyeknek a kriptovaluta tőzsdéken a társasági jövedelemadó mellett áfát is kell fizetniük. A szabályozás értelmében kriptobányászok és a bányászpoolok a Digitális Fejlesztési, Innovációs és Repülőgépipari Minisztérium hatáskörébe tartoznak.

Kriptovaluta bányászattal kapcsolatos további információkat a Kripto Akadémia honlapján találtok a hírfolyamunkban. Keresd minden héten hétfőn a “Bitcoinbányászindex- jelentést, szerdán pedig a “Bicoinbányászrészvény-jelentésünket, ahol a Kripto Akadémia által figyelt bányász cégek teljesítményét és részvényeinek alakulását, valamint a bitcoin hálózat aktuális értékeit vizsgáljuk meg.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Adóterhet vet ki Kazahsztán a kriptobányászokra

/cryptopotato, yandex.ru, binance, the block/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img