Kamala Harris: Biden visszalépett, lehetséges utódja ezt gondolja a kriptovalutákról

spot_img

Joe Biden, az Amerikai Egyesült Államok hivatalban lévő elnöke a tegnap esti órákban visszalépett a 2024-es elnökválasztási kampányból. Lehetséges utódja Kamala Harris, az ország jelenlegi alelnöke lehet, igaz ezt hivatalosan még sem ő, sem a mögötte álló Demokrata Párt nem erősítette meg.

Az 59 éves Harris az USA első színes bőrű (indiai és jamaikai szülőktől származó) női alelnöke, de napokon belül kiderülhet, hogy esélyt kap-e az ország 47. elnökeként is bekerülni a történelemkönyvekbe.

Tegnap esti lemondó nyilatkozatában Biden elnök ugyan Harris jelöltségét támogatta, de a fogadó oldalak azóta is a republikánus jelöltet, Donald Trumpot látják esélyesebbnek. A Polymarket több mint 300 millió dollár értékben megtett tétjei szerint Trump sikerének jelenleg 65%-os esélyt jósolnak a kriptósok, míg Kamala Harrisnek csak 30%-ot.

Érdekesség, hogy a lista harmadik helyén a versenyben jelenleg nem is szereplő Michelle Obama, Barack Obama felesége áll, vagyis vannak, akik szerint az utolsó pillanatban akár egy teljesen új kihívó is elindulhat Trumppal szemben.

A jelenleg legesélyesebbnek tűnő jelölt Kamala Harris, aki az eddigi hivatali ideje alatt nem foglalt hivatalosan álláspontot a kriptovalutákkal kapcsolatban, és vagyonynilatkozata szerint sem rendelkezik ilyen jellegű befektetéssel.

A legközelebbi kriptós kapcsolódási pont Kamala egyik tanácsadója, Ryan Montoya lehet, aki korábban a Sacramento Kings NBA kosárlabda csapat technológiai igazgatója volt.

Montoya vezetése alatt (még 2014-ben) a Sacramento vált a világ első sportcsapatává, ami bitcoin fizetési lehetőséget is felajánlott a szurkolóknak. A Sacramento később az ethereum bányászattal és egy saját NFT kibocsátásával is kísérletezett. Kérdés, hogy a kriptós nyitásért felelős Montoya, aki jelenleg is asszisztenseként dolgozik a Fehér Házban, mekkora beleszólással rendelkezhet a témával kapcsolatos szakpolitikai kérdésekben. (Valószínűleg semennyivel.)

Donald Trump az elmúlt hónapokban több alkalommal is pozitív nyilatkozatot tett a kriptovalutákkal kapcsolatban és kampányának részévé tette azt, így nem kizárt, hogy a választás napjához (2024.11.05.)  közeledve az ellene indított új jelölt is megszólal majd ebben a kérdésben.

A kriptovaluta lobbi a januárban bevezetett Bitcoin, majd a várhatóan ezen a héten érkező Ethereum ETF-ek kapcsán már a Wall Street több nagyágyújának (BlackRock, Fidelity) támogatását is élvezi, így talán a Demokrata Párt is újragondolja a Biden-adminisztráció által eddig képviselt kripto ellenes hozzáállást.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img