A tippek tengerén: 2018 jóslatai retrospektív

spot_img

A main kívül még három álló nap van hátra az évből, természetesen még elszáguldhatunk egészen százezer dollárig is, hiszen ezen a piacon bármi megtörténhet. Valószínűbbnek tűnik azonban, hogy már nem sok változást láthatunk. Éppen ezért összeszedtük, hogy milyen jóslatokat hallhattunk 2018 kapcsán, úgy tűnik a legtöbben szinte (vagy biztosan) a hasukra ütöttek az idei számok kapcsán, olyanok is vannak, akik meglepően jól eltalálták az év számait.

Tom Lee

Az ismert kriptopénz befektető nemrég bejelentette, hogy belefáradt a jósolgatásba és abba, hogy mindenki a várható árfolyamokkal zaklatja, ezért nem tesz több predikciót. Korábban bőszen jósolgatott, az év elején, egészen pontosan januárban úgy gondolta, hogy decemberre megütjük a 25 000 dolláros értéket. Nem jött be. Módosításra is került a jóslat, a harmadik negyedévben 15 000-re, úgy tűnik azonban, hogy ezzel sem sikerült eltalálnia a pontos, vagy legalább a közelítő értéket.

Mike Novogratz

A korábbi hedge fund vezető már jóval pontosabban jósolt, bár tény és való, a legutóbbi jóslatát december közepén tette, nem kellett túl messzire tekintenie ahhoz, hogy helyesen tippeljen. Szerinte valahol 3-6000 között maradunk egy darabig, majd innen jön a kitörés. Sőt, 2019 során új csúcsokat érünk el Novogratz szerint, ennek motorja az intézményi befektetők belépése lesz.

Ez remekül hangzik, azonban a Bloomberg-nek adott információk alapján a Morgan Stanley, a Goldman Sachs és a Citigroup is jegeli a belépés terveit addig, amíg nem látnak legalább némi emelkedést és kereslet növekedést a piacon.

Bloomberg

Apropó Bloomberg, a hírügynökség korábbi jelentése szerint a BTC ára az év során egészen 1500 dollárig süllyed, ismét egy olyan jóslat, ami nem jött be. Ezt a jóslatot nem mellesleg nem az év elején, netán 2018 közepén tették, hanem a novemberi esés kezdetekor.

John McAfee

Ha árfolyam jóslatokról van szó, akkor természetesen nem feledkezhetünk meg a kripto-szcéna fenegyerekéről, a korábban még gyilkossággal is vádolt IT security legendáról, John McAfee-ról. 2017 során tett kijelentése szerint három éven belül egészen 500 000 dollárig száguldunk, a mára legendássá vált ígérete szerint megeszi a péniszét, méghozzá élő-egyenes TV adásban, ha ez nem történik meg.

2018 eseményei kapcsán nem biztos, hogy nyugodt lehet a férfiassága jövőjét illetően, még hátra van azonban 2019, így ki tudja, lehet, hogy igaza lesz. A teljes igazsághoz hozzátartozik, hogy az “I will eat my dick” vagyis a “megeszem a péniszem” kijelentés sokkal inkább egy szófordulat az angolszász világban, mintsem véresen komoly ígéret.

De az angol születésű, sokak által zseninek tartott szakembert úgy tűnik nem kell félteni, 2018 során ugyanis nemhogy visszakozott volna, de még meg is emelte, sőt mi több, megduplázta a tétet, 1 000 000 dollárra teszi a BTC jövőbéli értékét.

Todd Gordon

A TradingAnalysis.com szakembere ügyesen tippelt, hat hónappal a novemberi zuhanás előtt, amikor még sokan újabb óriási emelkedésre számítottak azt mondta, hogy 4000 dollárig megyünk lefelé. Ez bizony bejött, sőt, idén már 3500-nál is jártunk. Jóslatának második fele kapcsán még várnunk kell, szerinte 2019-ben újra elérjük a 10 000 dollárt és még tovább is megyünk felfelé.

Végezetül következzen a megszokott szavazás, a Kripto Akadémia szerkesztőségének fontos az olvasók véleménye, nem csupán elcsépelt gondolat hanem őszinte állítás: éppen annyit tanulunk tőletek, mint ti tőlünk, mondd el te is egy szavazattal, hogy mit vársz 2019-től!

Mi lesz a bitcoin legmagasabb értéke 2019 során, dollárban kifejezve?

Eredmény

Betöltés ... Betöltés ...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img