Olaszországban felállt a blokklánc szakértők testülete

spot_img

Idén szeptemberben az olasz gazdasági fejlesztésért felelős minisztérium toborzást írt ki, amiben magas szintű blokklánc szakértők jelentkezését várta. A minisztérium abból a célból szeretett volna 30 szakértőt toborozni, hogy velük együttműködésben megalkossák Olaszország nemzeti blokklánc stratégiáját.

Ez a toborzás a napokban ért véget és a minisztérium honlapjára kikerült a szakértők profilja is. A szakik vegyesen jöttek az üzleti világból, a tudományból,az informatikából és a jog területéről is.

A csoport a jövőben azon fog dolgozni, hogy:

  • megalkossák azt a jogi-, gazdasági- és szabályozási környezetet, ami lehetővé teszi majd, hogy prosperálni tudjanak a blokklánc startupok és vállalkozások
  • olyan szabályozásokat dolgozzanak ki, amik tőkét vonzanak az országba
  • a közigazgatás számára is hasznos blokklánc felhasználási módokat találjanak és fejlesszenek ki
  • feltárják a jelenleg is működő blokkláncos vállalkozások nehézségeit és akadályait

A munkát várhatóan jövő év elején kezdik meg.

Olaszország jelenlegi törekvése egy december elején aláírt, több európai országot átfogó egyezményben gyökerezik. Franciaország, Spanyolország, Málta, Ciprus, Portugália, Spanyolország és Olaszország akkor Brüsszelben megállapodott egy nemzetközi együttműködésről a blokklánc területén. Ennek keretében országaikban előremozdítanák a megosztott főkönyvi technológiák (DLT) – ahogy gyűjtőnéven nevezik a blokkláncot mostanában, ügyét és adopcióját, hogy fejlesszék gazdaságukat és ezt a régiót világszinten is blokklánc vezető térséggé varázsolják.

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img